Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 195 van 218 - 2172 Resultaten

Waterkevers zijn een belangrijke groep voor analyses van de waterkwaliteit.

Gaan onze aquatische insecten net zo achteruit als de vliegende landinsecten? Is het mogelijk om oorzaken aan te geven voor gevonden trends ? En wat leren we daarvan? Dat zijn vragen die Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer..


Lees verder 31 mei 2019   6 jaar oud
Sloot met wijst

Wijst is een uniek natuurverschijnsel dat zich kenmerkt door natte hoger gelegen gronden en droge lager gelegen gronden. Dat komt doordat grondwater langs de (Peelrand)breuklijn omhoog wordt gestuwd. Kenmerkend is de rode kleur..


Lees verder 26 mei 2019   6 jaar oud
Schelpdierbanken in de Noordzee EENMALIG GEBRUIK

Uit de eerste pilots voor herstel van schelpdierbanken in de Noordzee blijkt dat dit herstel mogelijk is. Veel van de uitgezette oesters overleven en planten zich voort op de verschillende proeflocaties. De factoren die dit succes..


Lees verder 26 mei 2019   6 jaar oud
Zwarte stern

Tussen Tienhoven en Hollandsche Rading ligt de Oostelijke Binnenpolder van Tienhoven. Niet alleen de wandelaars en fietsers genieten er volop van, ook de zwarte stern komt er graag. En dan vooral om te broeden. ..


Lees verder 25 mei 2019   6 jaar oud
Bloemrijk grasland in wijstgebied

Brabants Landschap werkt samen met Waterschap de Dommel en gemeente Hilvarenbeek aan natuur- en landschapsherstel in De Gooren in Hilvarenbeek. Het brengt het zeldzaam geworden beekdallandschap met bijbehorende natuurwaarden..


Lees verder 20 mei 2019   6 jaar oud
Hoeve Stein combineert natuurbeheer en melkveehouderij

Op Hoeve Stein in het Zuid-Hollandse Oukoop wordt sinds 2011 geëxperimenteerd met natuurbeheer door een melkveebedrijf. Wageningen Environmental Research onderzocht op verzoek van de provincie hoe de omvorming van het bedrijf is..


Lees verder 17 mei 2019   6 jaar oud
Eider

Het gaat niet goed met de vogels die gebruik maken van de Waddenzee. Onderzoek in 33 landen langs de Oost-Atlantische trekroute toont aan dat broedvogels in het Waddengebied het slechter doen dan soorten die elders op de route..


Lees verder 14 mei 2019   6 jaar oud
Stier graaft eigen kuil

Grofweg duizend jaar geleden verdwenen de grote wilde grazers uit ons landschap. Daarmee verdwenen ook de stierenkuilen die de stieren van rund en wisent maakten om te imponeren. Deze kuilen boden onder andere nestgelegenheid voor..


Lees verder 12 mei 2019   6 jaar oud
Schildpad en koraal

Het IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten) presenteerde maandag een verontrustend rapport over het wereldwijde natuurverlies. Duizenden wetenschappers brengen hierin de laatste stand van de..


Lees verder 8 mei 2019   6 jaar oud
Nationaal park van de Jaú, nationaal park in de Braziliaanse staat Amazonas

Herstellende natte en droge tropische bossen volgen tegengestelde paden in soortensamenstelling naarmate deze bossen ouder worden. Dit heeft grote consequenties voor programma’s voor bosherstel. Met dit nieuwe wetenschappelijke..


Lees verder 6 mei 2019   6 jaar oud

Archief