Natuurberichten
Pagina 1074 van 1700 - 16999 Resultaten

De komende maand gaat er poep gezocht worden in het Oostzanerveld. Niet zomaar poep, maar specifiek de keuteltjes van de noordse woelmuis. Met eDNA-technieken wordt vervolgens bepaald of en hoeveel noordse woelmuizen er nog..

De afgelopen weken zijn meer roodpootvalken gezien dan in andere nazomers. Het waren vooral jonge vogels, maar er zaten ook een paar volwassen roodpootvalken bij. Roodpootvalken zijn zeldzame doortrekkers die bij ons vooral in het..

Dwergmispels (Cotoneasters) worden veel in tuinen en openbaar groen aangeplant. In Nederland zijn zo’n 36 soorten in de handel, waarvan alleen de Wilde dwergmispel inheems is. In Midden-Europa zijn minstens 10 exotische..

De das staat niet bekend als een dagactief dier, al blijkt uit de camerabeelden van volgdedas.nl dat ze in de middaguren regelmatig even de burcht verlaten. Hoe dan ook, de kans op een live ontmoeting met een das blijft doorgaans..

Voor het eerst is de gevreesde Japanse kever op het vasteland van Europa aangetroffen, in de Noord-Italiaanse gebieden Lombardije en Piemont. Deze quarantaine-soort is in de Verenigde Staten, na introductie in het begin van de..

De hooikoortsplant ambrosia staat op diverse plaatsen volop in bloei. Lokaal kan daardoor het zeer allergene pollen van deze plant in de lucht komen. Een internationaal team van wetenschappers, waaronder van het LUMC heeft..

Het schaap met vijf poten. Een kalf met twee koppen. Mensen met negen of elf vingers. Pas geleden is er zelfs een zeenaaktslak met twee koppen in tropische wateren aangetroffen. Dit soort groeiafwijkingen komen in vele variaties..
In voor- en najaar zijn veel vlinderaars actief met stropen. Dit is een methode waarbij je nachtvlinders lokt met een zoete stof op bomen. Vanaf april tot in juli is er veel concurrentie van bloeiende planten, maar nu loont het..

Gierzwaluwen hangen niet langer in ons land rond dan strikt noodzakelijk. Vrijwel onmiddellijk na het uitvliegen van de jongen verdwijnen ze richting Afrika, de meeste in de tweede helft van juli. Dit jaar kwam er eind augustus..

In het uiterste zuiden van ons land leeft de hazelmuis. Dit zeldzame diertje leeft daar verborgen in bosranden met veel bramen en hazelnoten. De afgelopen jaren zijn veel beschermingsmaatregelen genomen om het leefgebied van de..