Natuurberichten
Pagina 1109 van 1698 - 16980 Resultaten
Van alle soorten strandlopers die in Nederland voorkomen heeft de paarse strandloper het meest kenmerkende leefgebied. Hij is alleen te vinden aan onze kunstmatige stukjes rotskust. Daaraan is hij erg trouw...
Naast de gebruikelijke vetbol zijn mezen in de winter vooral dol op zaad. Een goedkope en milieuvriendelijke manier om zaad aan te bieden is de zelfgemaakte voedersilo...
De bruine eikenpage is in Nederland een bedreigde dagvlinder, waarvan het Noord-Hollands Duinreservaat op dit moment de belangrijkste populatie herbergt. Delen van de duinen worden begraasd met schapen en het is de vraag of de..

Middenin Hilversum is een nieuwe mossoort ontdekt: de kuifhaarmuts. Nooit eerder in West-Europa gezien en zelfs op wereldschaal nog een nieuweling. In Vroege Vogels Radio maakte Henk Siebel van de Bryologische en Lichenologische..

Acht jaar geleden brachten ARK Natuurontwikkeling en PWN wisenten terug in de Nederlandse natuur. De eerste kudde leeft in het Kraansvlak. De wisent vervult samen met andere grazers een belangrijke rol in de natuur. ARK tekenaar..
Otters maken in de provincie Overijssel dagelijks gebruik van tunnels om gevaarlijke wegen te vermijden. Dit blijkt uit onderzoek naar de werking van zestig faunapassages door ARCADIS in opdracht van de Provincie Overijssel...

Begin deze week doken er verschillende oehoes op in de stad. In Utrecht, Rotterdam, Poortugaal en Purmerend stonden vogelaars en soms ook buurtbewoners oog in oog met deze grootste uil van Europa. Als wilde vogel gaat het deze..
Op de eerste zonnige dagen de afgelopen week ontwaakten de eerste vlinders uit hun winterslaap en kwamen ze tevoorschijn. Door te zonnen konden ze opwarmen en de gewenste temperatuur van zo’n 30 graden Celsius bereiken. Voor ze..
Zijn naam geeft niet aan hoe bijzonder deze schelp is. Vindster mevrouw Kenselaar had een sterk vermoeden, en dat was het ook. Terwijl hij veel weg heeft van een kokkel is een zwinkokkel een heel ander dier. Hij is niet eens..

Kelkzwammen komen in het winterhalfjaar tevoorschijn. Als je in februari een wandeling maakt door een bos dan heb je tegenwoordig een gerede kans om kelkzwammen tegen te komen. Het is de Nederlandse kelkzwammen de laatste decennia..