Natuurberichten
Pagina 1227 van 1701 - 17003 Resultaten

De herfst is het seizoen van de paddenstoelen, ook op Texel. Dit jaar zijn er tijdens de paddenstoelenexcursies van Ecomare weer leuke en bijzondere vondsten gedaan. De meest bijzondere tot nu toe was de kopergroene bekerzwam. Hij..

In deze tijd van het jaar zoeken egels een plekje om te overwinteren. Tuineigenaren en groenbeheerders kunnen de egels een handje helpen door te zorgen voor plekken waar zij zich kunnen verschuilen...
Nader onderzoek naar de doodsoorzaak en herkomst van de wolf van Luttelgeest wijst uit dat het dier mogelijk toch is doodgeschoten en neergelegd. Dat blijkt uit nadere sectie naar aanleiding van een röntgenfoto en een CT-scan...

Hoewel het tijdens deze warme oktoberdagen nog wel bijna hoog zomer lijkt, zijn de grote grazers druk doende zich voor te bereiden op de aanstaande winter. Mast van eik en beuk vormen nu een warme aanvulling op het dieet om nog..

EIS-Nederland schrijft geregeld natuurberichten over de wondere wereld van de ongewervelden. Omdat binnen deze groep de diversiteit aan soorten, leefwijzen, uiterlijk en gedrag zo ontzettend groot is, is er altijd wel een boeiend..
Er zijn, zo laat in het jaar, niet veel libellen meer. Een enkele steenrode of bruinrode heidelibel, paardenbijter of houtpantserjuffer kun je nog tegenkomen. En natuurlijk de winterjuffers! Die zoeken nu hun..

De eerste tekenen van herfstkleuring waren dit jaar al vroeg te zien door de zomerdroogte. Het uitblijven van vorst zorgt er echter voor dat we afkoersen op een late en daarmee langgerekte herfst. Van de meerderheid van berken,..

De schoonheid van de natuur is vaak te vinden in de details van kleinere dieren die zelden door waarnemers worden waargenomen. Dat is zeker het geval voor de mariene kalkkokerworm Apomatus similis. Deze West-Europese kleine..

Voor het eerst in Nederland zijn hopen van de rode Amerikaanse rivierkreeft (Procambarus clarkii) gefilmd. In de video van Vroege Vogels graaft Bram Koese van Stichting EIS-Nederland het mysterieuze holletje uit. Om meer inzicht..

Dat neonicotinoïden een ernstige bedreiging vormen voor bijen is al langer bekend. Maar hoe de pesticiden exact te werk gaan, was nog niet helemaal duidelijk. Recent raakten Italiaanse wetenschappers weer een stapje dichter bij de..