Natuurberichten

Pagina 1449 van 1678 - 16775 Resultaten

Nonnetje, mannetje

Een van de mooiste watervogels die in de winter ons land aandoet is het nonnetje. Een soort zaagbek. Het is in ons land eigenlijk alleen een overwinteraar, dus de aantallen zijn nu op zijn hoogst...


Lees verder 5 februari 2011   14 jaar oud
vale vleermuis in fort

Een in Nederland nogal zeldzame en relatief grote vleermuissoort, de vale vleermuis, is gevonden in fort Rijnauwen bij Bunnik. Vrijwilligers van de Zoogdiervereniging en medewerkers van Staatsbosbeheer werden blij verrast tijdens..


Lees verder 5 februari 2011   14 jaar oud
Mosselbedden

Harde winterse stormen komen regelmatig voor. Bomen waaien om of dikke takken breken af, maar wat doet zo'n winterstorm nu met de mossels op het wad? Op het wad kunnen deze stormen zorgen voor enorme golven en een extreem hoge..


Lees verder 4 februari 2011   14 jaar oud
Gruttojong

De eerste grutto’s zijn alweer gesignaleerd in ons land. Hoewel het grootste deel van de overwinterende grutto’s vanaf half februari zal aankomen, kunt u deze oer-Hollandse lenteboden nu al tegenkomen...


Lees verder 4 februari 2011   14 jaar oud
Ruig haarmos met rode sporenkapsels

Zandverstuivingen en heidegebieden worden in de wintermaanden opgevrolijkt door 'bloeiend' mos. Mossen hebben, in tegenstelling tot vaatplanten, geen bloeiwijzen. Ze verspreiden zich met sporen in plaats van met zaden. Deze sporen..


Lees verder 4 februari 2011   14 jaar oud
wortelstok Gele plomp

Even leek het er opnieuw in te zitten: schaatsen op natuurijs. Want ‘Als het kan, dan moet het’, zoals een tv-documentaire over schaatskoorts deze week treffend aangaf. Nu zit het er dus even niet in, maar wie eerder wel het ijs..


Lees verder 3 februari 2011   14 jaar oud

Na de berichten over nachtvlinders op vet op de videobeelden van 'Beleef de winter', zijn er nu ook meldingen van nachtvlinders die op pinda’s voedsel zoeken. Blijkbaar zijn daar ook aantrekkelijke voedingsbestanddelen voor..


Lees verder 3 februari 2011   14 jaar oud
Echt Judasoor 1

Het Echt judasoor is op dit moment, vooral in de duinen, veel te vinden op dood en afstervend hout van Vlier. Hoewel hij in de droge vrieskou verschrompeld, komt deze op het oog kwetsbare paddenstoel in koel en vochtig winterweer..


Lees verder 2 februari 2011   14 jaar oud

In de Achterhoek is een wit hert gespot. Het dier is geen albino maar wel wit. Het verhaal van een bijzondere waarneming...


Lees verder 2 februari 2011   14 jaar oud
Volwassen, bloedzuigende bedwants, Public health image library database (PHIL) of the US Centers for Disease Control (CDC), http://phil.cdc.gov/phil/home.asp

Amerikaanse wetenschappers hebben de genetische code van de bloedzuigende bedwants ontrafeld. Dit vleugelloze beestje is met een wereldwijde opmars bezig en kan voor veel jeukende overlast zorgen, ook in Nederland. Maar is deze..


Lees verder 2 februari 2011   14 jaar oud

Archief