Natuurberichten
Pagina 1471 van 1679 - 16783 Resultaten

Komende week vindt de pluisweek ‘Uilen en muizen CSI’ plaats. Kinderen pluizen braakballen en gaan als ware crime scene investigators op zoek naar welk dier ‘slachtoffer’ is geworden van de uilen. De landelijke aftrap is vandaag,..

Onlangs stond een boswachter in de Nieuwkoopse Plassen oog in oog met een ree. Het ree is al langer bezig met een opmars in ons land, maar werd nog niet eerder in het Groene Hart gezien. De Zoogdiervereniging is benieuwd of er nog..

De IUCN kwam deze week met de jaarlijkse Rode Lijst, het overzicht waarop alle met uitsterven bedreigde planten en dieren worden vermeld. Er was goed en slecht nieuws te melden. Het aantal soorten neemt nog steeds af, maar de..

Het is weer de tijd voor herfstkleuren. Je zou het niet zeggen, maar ook in de sloot is daar wat van terug te zien. Niet als spiegeling van verkleurde bladeren, maar door verkleuring van een opmerkelijk waterplantje: Kroosvaren...

Het is wisselvallig herfstweer. Onweer, storm en hagelbuien worden afgewisseld met momenten van zon, die het op beschutte plekjes nog heel aangenaam kunnen maken. Sommige zweefvliegen weten dit ook. Zij koesteren zich in het..
Het dagvlinderseizoen is eigenlijk al voorbij, maar nog steeds worden dagelijks vlinders gezien en doorgegeven. Naast de soorten die hier als vlinder overwinteren zijn er ook nog meldingen van soorten die nog moeten wegtrekken of..

Bekerzwammen hebben een geavanceerde techniek ontwikkeld om hun sporen zo hoog mogelijk de lucht in te schieten. Door hun eigen wind te produceren schieten de sporen tot wel twintig centimeter de hoogte in...

Weinig jongen, hoge dichtheden bij onderzochte bevers in de Gelderse Poort. Zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Zoogdier van de Zoogdiervereniging...

Vanaf september is Nederland in de greep van een invasie van Gaaien, beter bekend als Vlaamse Gaaien. Deze invasie heeft de duizenden vogelaars die in Nederland elk najaar de vogeltrek in kaart brengen volkomen verrast. Half..

Klimop doet het anders: de klimplant bloeit in de herfst en heeft vruchten in het voorjaar. Momenteel voeden insecten zich met het stuifmeel en de nectar. Over een paar maanden profiteren overblijvende vogels en wintergasten van..