Natuurberichten
Pagina 1477 van 1698 - 16980 Resultaten

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa wordt 2011 het Jaar van de Vleermuizen. Met een publiekscampagne wil de Zoogdiervereniging aandacht vragen voor deze voor veel mensen onbekende, mysterieuze maar wel beschermde en..

In de twee vorige afleveringen op Natuurbericht kon u lezen welke bijzondere broedvogels er zoal in 2010 broedden. In dit derde (en laatste) deel gaan we verder met de hoogtepunten van enkele zeldzame zangvogels...

Als u op een mooie zomerse dag langs de kust scharrelt en wat tussen stenen zoekt heeft u een grote kans om een strandkrab tegen te komen. Ook op het wad is de strandkrab een algemene soort, al zijn ze daar lastiger te vinden..

Ruim 20 natuur- en milieuorganisaties hebben met het initiatief 'Hart voor Natuur' de handen ineen geslagen. Door middel van estafetteacties vragen de organisaties aandacht voor de onevenredig zware bezuinigingen op het..

De Atlantische steur, met een lengte tot 3,5 meter, is de grootste Europese zoetwatervis. Vroeger zwommen steuren in de meeste Europese rivieren. Nu komt deze soort nog maar op één plek met zekerheid voor: in de monding van de..
Wat waren leuke, opvallende en bijzondere waarnemingen in 2010? Hier geven we een top drie van de libellen. De sierlijke witsnuitlibel, zuidelijke glazenmakers en veel noordse winterjuffers zijn de highlights...

Afgelopen jaar zijn op een heideterrein op de Utrechtse Heuvelrug tijdens een monitorbezoek maar liefst 149 zandhagedissen geteld. Nooit eerder zijn er in Nederland zoveel verschillende zandhagedissen gezien tijdens één enkele..
Wat waren leuke, opvallende en bijzondere waarnemingen in 2010? Hier geven we een top drie van de nachtvlinders. Zwartstreepuil, bosbesuiltjes en populierengroenuil waren highlights...

Een aantal nieuwe en verdwenen gedachte soorten liet zich dit jaar in Nederland zien en fotograferen. Toch betekent dit in het algemeen niet dat het goed gaat met de paddenstoelen in Nederland. Opvallend is nog steeds het gebrek..

Nu buiten een dik pak sneeuw ligt zijn vrijwel alle insecten in rust. De meeste volwassen insecten gaan in de herfst dood en de winterharde eieren, larven en poppen bevinden zich op een beschutte plek. Maar de sneeuwspringer is..