Natuurberichten

Pagina 1535 van 1606 - 16058 Resultaten

De bovenstaande foto's zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Samenwerkende Artsen en Adviesorganisaties in de Gezondheidszorg (SAAG).

Het percentage teken dat is besmet met de Borrelia-bacterie is in de tweede helft van 2008 in Nederland uitgekomen op ruim 19 procent. In 2007 was de besmettingsgraad 10 procent; in 2006 24 procent. Besmette teken kunnen de ziekte..


Lees verder 31 maart 2009   15 jaar oud
egel voorpagina Zoogdier

Terwijl in Nederland de onderzoekscampagne Jaar van de Egel pas net begonnen is, zijn in Engeland de resultaten van een soortgelijk onderzoek al bekend. De Nederlandse onderzoekster Anouschka Hof bericht in het populair..


Lees verder 31 maart 2009   15 jaar oud
knoflookpad

In het voorjaar van 2008 heeft RAVON voor het eerst en met succes een onderwatermicrofoon gebruikt als hulpmiddel bij het opsporen van roepende knoflookpadden. Het plan is om dit jaar enkele oude vindplaatsen opnieuw te..


Lees verder 30 maart 2009   15 jaar oud
Hondsdraf Wikipedia GNU-licentie voor vrije documentatie

Langzaam maar zeker begint hondsdraf te bloeien in Nederland. Tot nu toe meldden acht mensen hun eerste bloeiwaarneming van dit paarse bloemetje op www.natuurkalender.nl. Vorig jaar waren rond deze tijd al 42 eerste bloeiende..


Lees verder 29 maart 2009   15 jaar oud
hakkel wilg klein

De eerste honderden meldingen van vlinders uit 2009 zijn er al, maar er zijn ook nog steeds veel mensen die dit jaar nog droog staan. Waar moet je zijn om je eerste vlinders te ontdekken?..


Lees verder 29 maart 2009   15 jaar oud
Vliegende Ooievaar - Harvey van Diek

Eigenlijk hoeven we 'm helemaal niet te introduceren: de ooievaar. De ooievaar herken je van verre, zelfs als je niet eens een mus van een koolmees kan onderscheiden. Toch had het weinig gescheeld, of er waren geen ooievaars meer..


Lees verder 28 maart 2009   15 jaar oud
Gestippelde dieseltreinworm

Nu de lente langzaam op gang komt zien we de nieuwe natuur in alle kleuren groen ontluiken. Boven water is het een oneindig aantal varianten groen van plantaardige oorsprong. In onze kustwateren wordt de lente aangekondigd met..


Lees verder 28 maart 2009   15 jaar oud
Gewone vlier 2
Foto Wout van der Slikke

Het gure weer doet anders vermoeden, maar het voorjaar zet langzaam door. Veel bomen staan dik in knop. Er zijn er zelfs die al in blad beginnen te komen. Zoals gebruikelijk is Vlier er in ons land als eerste bij...


Lees verder 27 maart 2009   15 jaar oud
Marmergrondel

Door de toegenomen handel in vissen, (on)bewuste uitzettingen, via ballastwater van schepen of het verbinden van rivierensystemen middels kanalen; van alle kanten komen er nieuwe vissoorten in Nederland terecht. Eén van deze..


Lees verder 27 maart 2009   15 jaar oud
Boomleeuwerik, Naumann, Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas

Vogelaars zijn geluksvogels. Zo aan het eind van de winter begint het bij iedere vogelaar te kriebelen. Wanneer hoor ik mijn eerste tjiftjaf, wanneer zie ik mijn eerste boerenzwaluw van het jaar. Ga nu naar buiten voor het gejodel..


Lees verder 26 maart 2009   15 jaar oud

Archief