Natuurberichten

Pagina 1560 van 1698 - 16980 Resultaten

Jonge nijlganzen

Op zich is het niet heel bijzonder om in deze tijd van het jaar jonge nijlganzen te zien, want de soort broedt bijna het hele jaar door. Toch zijn deze kleintjes - op 12 december gefotografeerd in Helmond - er wel erg vroeg bij:..


Lees verder 6 januari 2010   15 jaar oud
Roerdomp

Nu het een serieuze winter lijkt te gaan worden met de komende dagen nog flinke vorst, is het zomaar mogelijk om ongewone gasten - zoals roerdompen of houtsnippen - tegen het lijf te lopen. ..


Lees verder 5 januari 2010   15 jaar oud

Tijdens een onderzoek naar loopkevers in het Groote Meer (NB) stuitte onderzoeker Herman De Koninck op een rotskampoot, een nieuwe spinnensoort voor Nederland...


Lees verder 5 januari 2010   15 jaar oud
Rupsendoder

Een extract uit de wilde paddenstoel Cordyceps sinensis is veelbelovend in de strijd tegen kanker, zegt Dr. Cornelia de Moor van de Universiteit van Nottingham, die een nieuwe studie uitvoerde naar deze paddenstoel. In Nederland..


Lees verder 5 januari 2010   15 jaar oud
dagpauwoog winter klein

Een controleur van overwinteringsplekken van vleermuizen in de duinen vindt deze winter meer dagpauwogen en kleine vossen dan de afgelopen jaren. De winter is nog niet afgelopen, maar het lijkt met deze soorten goed te gaan...


Lees verder 4 januari 2010   15 jaar oud
wilde gagel

Tegen het publieksbereik van een oudejaarsconference kan geen natuurbericht op. Goed dus als daar – naast vreemde vogels – ook bijzondere planten voorbij komen… ..


Lees verder 4 januari 2010   15 jaar oud
Kamsalamander

In tegenstelling tot de vorige eeuw gaat het de laatste jaren best goed met de meeste soorten amfibieën in ons land. Dit constateert het NEM Meetnet Amfibieën van Stichting RAVON. Beschermingsmaatregelen en verbetering van de..


Lees verder 4 januari 2010   15 jaar oud
Blauwborst

Struweel- en bosvogels zijn in moerassen in de tweede helft van de 20e eeuw sterk toegenomen doordat moerassen dichtgroeien. Vooral de blauwborst weet hiervan te profiteren. ..


Lees verder 3 januari 2010   15 jaar oud
Merel

Merels uit de stad zingen hoger, zijn zwaarder en genetisch anders dan hun soortgenoten uit het bos. De leefomgeving van merels is bepalend voor hun zang en de vogels vermengen zich niet meer zonder beperkingen, zo blijkt uit het..


Lees verder 3 januari 2010   15 jaar oud
Patrijs

Door veranderingen in de landbouw in de tweede helft van de 20e eeuw zijn veel kenmerkende broedvogels van het agrarische gebied, zoals kemphaan en patrijs, op de hogere zandgronden achteruitgegaan. ..


Lees verder 2 januari 2010   15 jaar oud

Archief