Natuurberichten
Pagina 1561 van 1679 - 16784 Resultaten

Langs de A28 ter hoogte van ’t Harde en Nunspeet bloeit de Kamferalant. Deze plant werd hier drie jaar geleden voor het eerst ontdekt en bloeit sindsdien elk najaar. Even was het de vraag of zo’n Zuid - en Midden - Europese soort..

Tijdens de grote vogeltelling die Vogelbescherming Nederland afgelopen weekend in Nederland organiseerde, zijn bijzondere soorten waargenomen. Door de harde zuidwestenwind werden zeevogels richting de kust gedreven zodat vogelaars..

Bij Emmen is een albino rosse woelmuis aangetroffen. Deze zeer zeldzame vondst werd gedaan tijdens het muizenonderzoek voor de zoogdieratlas van Drenthe. ..

De bruine eikenpage is een zeldzame vlindersoort in Nederland. In het binnenland is hij de afgelopen jaren sterk achteruit gegaan; in de duinen van Noord Holland zijn er dit jaar opvallend veel gezien. ..
Waar de orchideeënpiek in ons land vóór de zomer ligt, kiest herfstschroeforchis ervoor juist ná de zomer te bloeien. Dit schijnbaar tegendraadse karakter van de soort blijkt ook uit de spiraalvormige bloeistengel: er zijn zowel..

De minister van LNV heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de afronding van de evaluatie van het opvangbeleid voor overwinterende ganzen en smienten. Circa 60% van de ganzen blijkt inderdaad in de daarvoor bestemde gebieden te..

Op diverse plaatsen in Nederland worden nog actieve nesten van eikenprocessierupsen aangetroffen. Dit betekent dat de poppen nog niet uitgekomen zijn en de vlinders nog moeten uitvliegen. Dit is zeer uitzonderlijk voor de tijd van..

Op de kribben in het Pannerdens kanaal leven enorme hoeveelheden exotische grondels. Op een kort traject van 5 meter werden er onlangs maar liefst minstens 23 geteld. In de meeste gevallen bleek het om de kesslersgrondel te gaan...

De egel blijkt uitstekend geschikt als bio-indicator om milieuvervuiling te meten. Dat concludeert de Vlaamse onderzoekster Helga D’Havé in het nieuwste nummer van het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier. Hoge..

De Amerikaanse venusschelp hoort niet thuis op de Nederlandse kust. Toch wordt deze grote exotische schelp steeds vaker op ondiepe plaatsen in de Oosterschelde aangetroffen. Het worden er niet alleen steeds meer maar er worden ook..