Natuurberichten
Pagina 1566 van 1679 - 16784 Resultaten

Purperreiger Mustapha uit de Zouweboezem is afgelopen woensdagavond 9 september met een stevige noordenwind in de rug op trek gegaan, samen met veel andere purperreigers uit Nederland. Hij heeft in één nacht 800 kilometer..

Specialisten zijn er op velerlei gebied. Ook onder de waterplanten. Als het gaat om het overleven van hoge zoutconcentraties is spiraalruppia er zo een. Tijdens een inventarisatieweekend van FLORON wisten vrijwilligers deze..

Het ziet er naar uit dat er bijna de helft minder egels in Nederland zijn dan halverwege de jaren negentig. Een grote ‘egeltelling’ moet meer duidelijkheid bieden. ..

Op de IJssel vindt nog steeds voortplantingstrek van spiering plaats. Dit is verrassend omdat zeevissen niet meer zo gemakkelijk de IJssel bereiken als toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was. Dit concluderen onderzoekers van..

Dat vogels kijken het leukste is dat er bestaat, wist u natuurlijk allang. Nog leuker wordt het nu er, dankzij allerlei onderzoek met zenders, satellieten en ringen, steeds meer bekend is over vogels en hun trek. Onlangs werd er..
Goudknopje wordt pas sinds enkele decennia in Nederland aangetroffen. Het is een late zomer- en herfstbloeier die ook in deze tijd van het jaar in bloei te vinden is. Zo’n gouden knopje past ook wel bij Prinsjesdag. ..

Goed nieuws van Loran, een van de lepelaars die in juni op Texel een GPS-zender heeft gekregen. De lepelaar is op 9 september vertrokken naar zijn overwinteringsgebied. Loran vertrok rond 13.00 uur uit natuurgebied De Schorren op..

Het landkaartje vloog tot een jaar of tien geleden in twee generaties per jaar in het voorjaar en in de zomer. De laatste jaren zien we steeds vaker eind augustus-begin september een flinke extra generatie. Zo ook nu, in 2009...

De hooikoortsplant ambrosia staat momenteel in bloei. De plant breidt zich in Nederland uit. De pollenconcentratie is tot nu toe echter nog laag. Dit blijkt uit de vandaag door Wageningen Universiteit gepubliceerde Toekomstschets..

De adder in Nederland laat een matige toename zien. Op de Veluwe en in Noord-Nederland doet de soort het goed, maar daarbuiten gaat het minder goed met de adder. De geïsoleerde vindplaatsen in Overijssel laten een matige afname..