Natuurberichten
Pagina 1653 van 1676 - 16757 Resultaten

De afgelopen weken heeft het veenhooibeestje, een sterk bedreigde dagvlinder, enorm goed gevlogen in de paar vliegplaatsen die er nog zijn in Nederland. Honderden tot meer dan duizend zijn er geteld door de waarnemers van De..

Bij de natuurkalender kwam recent een volgend bericht binnen: ' Zolang ik vogels voer (zo'n 30 jaar) is het niet voorgekomen dat vogels in de maand juli in grote getale (spechten, boomklevers en mezen) behoefte hebben aan vet. Wij..

Vrijwillige onderzoekers van Natuurmonumenten hebben in het Overijsselse natuurgebied De Wieden de dennenwolfsklauw ontdekt, een uiterst zeldzame plant. ..

Met sommige soorten gaat het eigenlijk al een aantal jaar niet zo heel goed in ons land en zo'n soort belandt dan op de Rode Lijst van bedreigde vogelsoorten, zo ook de grauwe klauwier...

Voor de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg heeft de Zoogdiervereniging VZZ een actieplan voor deze kwetsbare vleermuis gemaakt...

In de zomer van 1999 werd op de Noordelijke pijler van de Zeelandbrug, bij Zierikzee, op circa 7 meter diepte een grote bruine zeenaaktslak gevonden. Het bleek een soort te zijn die toen nog niet eerder op de Nederlandse kust was..

Het is lang erg rustig geweest met vlinders, maar na de lange juni-dip komen nu de witjes weer volop los. De meest talrijke is het klein koolwitje, maar ook het klein geaderd witje is op veel plaatsen aan te treffen...

De afgelopen maanden zijn medewerkers van stichting RAVON druk bezig geweest met het wegvangen van muurhagedissen van het spoor in Maastricht. De verbouwing en het opnieuw in gebruik nemen van de spoorlijn tussen Maasticht en..

Er gaat geen week voorbij of er is wel een buizerd in het nieuws. Agressieve buizerds vallen mensen aan! Kinderen beschermd tegen broedende buizerd. Buizerds teisteren hardloopgebied! Maar het is onzin om je onveilig te voelen..

De gezenderde kolganzen Cas, Eric, Kees, Kramer, Marco en Melis kwamen tussen 28 mei en 22 juni in de Toendra van Noord-Siberië aan om te broeden. Kramer bevindt zich het verste weg van ons land: vanaf 22 juni bivakkeert hij op..