Natuurberichten
Pagina 265 van 1703 - 17028 Resultaten
Om de achteruitgang van oud-bosplanten tegen te gaan, zijn er de afgelopen jaren verschillende herintroductie- en versterkingsprojecten geweest in Noord-Brabantse bossen. In een recent monitoringsonderzoek, van Bosgroep Zuid..

De prijsuitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week in oktober. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden van de Award een..

Essengouduil begint aan het seizoen en gipskruid is zeldzame nazomerbloeier...

Tijdens werkzaamheden in een tuin in Bakkum, Noord-Holland, bleken daar kleine goudkleurige zilvervisjes te leven. In het najaar van 2022 werd een soortgelijke waarneming gedaan in Horn, Limburg. In beide gevallen bevonden de..

De das is een van de grootste landroofdieren in Nederland. Samen met soorten als de wezel, bunzing, boommarter en otter behoren ze tot de familie van machterachtigen. Door hun excentrieke loopje en de kenmerkende zwart-witte..

Sleedoorn draagt wrange vruchten en venstersectorspin weeft een slim web...

Wat hoor je als zou rondlopen in de ijstijd tussen mammoeten en leeuwen? Hoe klinkt een middeleeuws bos waar de laatste elanden en beren hun best doen de mens te overleven, die steeds meer ruimte inneemt? Het NPO-Radio 1 programma..

Oei, bloeit-ie eigenlijk nog wel? Een speurtocht vanuit het autoraampje, traag in de file over een Zeeuwse provinciale weg, geeft uitsluitsel. De blauwpaarse trossen van vogelwikke steken onmiskenbaar boven het gras uit. Volgens..

Bontbekplevier op trek in de Wadden en klein kaasjeskruid nog in bloei...

Anadoluvius leefde bijna 9 miljoen jaar geleden en is een voorouder van de levende Afrikaanse apen en mensen...