Natuurberichten
Pagina 328 van 1684 - 16839 Resultaten

De kwabaal is tegenwoordig ernstig bedreigd in Nederland. Tot halverwege de 20e eeuw was de soort veel algemener. Toen kwam deze vis in veel dynamische rivieren, beken en poldergebieden voor. In tegenstelling tot veel andere..

Het late najaar en de vroege winter is doorgaans de beste periode om jonge boompjes te planten. De bodem is nog vrij warm en meestal ook vochtig, waardoor de kans op aanslaan het grootst is. Deze maanden gaan er ook weer duizenden..

Het is fijn dat alle mossen die in Nederland en België voorkomen naast een wetenschappelijke, ook een Nederlandse naam hebben. Dit leidt ook tot grappige namen als achterlichtmos, haarmuts en muisjesmos. Gewoon muisjesmos lijkt..

Heggenmus meer muis dan mus en zeester heeft meer voeten dan armen...
De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..

Erwtenkrabbetjes komen voor in veel verschillende gastheer-soorten: mosselen, zeekomkommers, zee-egels, en ga zo door. Elk van deze micro-leefomgevingen heeft zijn eigen 'selectiedruk' – het ene erwtenkrabbetje kan beter leven in..

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..

Laat u op 15 maart bijpraten over belangrijke toepassingen van vogelkennis. We staan stil bij de kwaliteit van de natuur in Nederland, transities in de landbouw en de energievoorziening, vogelziekten en innovaties in..