Natuurberichten

Pagina 563 van 1702 - 17019 Resultaten

Ant (Leptogenys pubiceps)

Tussen 2015 en 2020 hebben onderzoekers van Naturalis Biodiversity Center de lokale mierensoortenlijsten voor Caribisch Nederland bijgewerkt. Er is een groot aantal nieuwe soorten gedocumenteerd, waaronder 40 nieuwe soorten op..


Lees verder 19 juli 2021   3 jaar oud
Kwabaal

In de Vinkeveense plassen wordt gewerkt aan het behoud van de kwabaal. Deze ‘oud-Hollandse’ vissoort wordt al sinds de ijstijd in Nederland gespot, maar momenteel zijn er nog maar weinig van over. Met financiële steun van..


Lees verder 19 juli 2021   3 jaar oud
Een vrouwtje van Megarhyssa perlata steekt haar legboor in het hout. Deze soort parasiteert bij houtwespen.

Sluipwespen parasiteren bij andere insecten, vooral larven van vlinders en kevers. Ze spelen een essentiële rol in de natuur, maar ze zijn nog slecht onderzocht. Onlangs werd een deel van de familie Ichneumonidae kritisch..


Lees verder 19 juli 2021   3 jaar oud
Pad

Paddenregen en grote stinkzwam schiet de grond uit...


Lees verder 19 juli 2021   3 jaar oud
Ember, een geredde koala, op een boomtak in haar verblijf bij IFAW-partner Friends of the Koala

In de nasleep van de Black Summer-bosbranden heeft het International Fund for Animal Welfare in Oost-Australië een aantal belangrijke projecten opgestart. Deze richten zich op rehabilitatie van wilde dieren en herstel van hun..


Lees verder 18 juli 2021   3 jaar oud
Grote vuurvlinder

Het is een zeldzame verschijning in Nederland: de grote vuurvlinder. Als je ‘m ziet, heb je wel meteen door dat dit wat bijzonders is, met die prachtige oranje kleur waaraan hij zijn naam dankt. In Overijssel zijn we zo gelukkig..


Lees verder 18 juli 2021   3 jaar oud
Gehakkelde aurelia

Gehakkelde aurelia vliegt, tweede nest van de waterhoen komt uit...


Lees verder 18 juli 2021   3 jaar oud
Orchideeen in het veld.

Orchideeën zijn beschermde planten die niet algemeen voorkomen. Het is dan ook belangrijk ze goed te kunnen herkennen. Maar hoe doe je dat als de bloem verwelkt is? Naturalis heeft er een determinatiesleutel voor ontwikkeld. ..


Lees verder 17 juli 2021   3 jaar oud

De JNM - Jongeren in de Natuur trekt al 75 jaar lang bijna elk weekend de natuur in met diverse kampen en excursies. Maar in dit jubileumjaar krijgen deze ‘nieuwe natuur’ en stadsnatuur voor het eerst echt de aandacht. Dit jaar..


Lees verder 17 juli 2021   3 jaar oud

De CO₂-opnamecapaciteit van het Amazoneregenwoud daalt. Herhaalde metingen van kooldioxide (CO₂) en koolmonoxide (CO) tonen aan dat het oostelijke deel meer CO₂ uitstoot dan het opneemt en het westelijke deel nog steeds een kleine..


Lees verder 17 juli 2021   3 jaar oud

Archief