Natuurberichten

Pagina 595 van 1683 - 16830 Resultaten

Zwarte els vol in bloei in Ede op 27 februari 2021

Een wereldwijd onderzoek toont aan dat meer pollen in de lucht geassocieerd is met meer coronabesmettingen. Het SARS-CoV-2-virus profiteert mogelijk van een verzwakte afweer door pollenblootstelling. Dit is niet alleen het geval..


Lees verder 9 maart 2021   4 jaar oud
Oehoejong

Het broedseizoen is dit jaar voor boswachters reden tot zorg. De grote drukte die we in natuurgebieden constateren sinds de pandemie, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. Met een gezamenlijke actie vragen..


Lees verder 9 maart 2021   4 jaar oud
Bosanemoon

Bosanemoon kleurt bodem wit, meerkoet vecht met indringers...


Lees verder 9 maart 2021   4 jaar oud
BMF_Plan Boom, jonge boompjes

In de provincie Noord-Brabant begint de lente dit jaar met 40.000 bomen extra. Als onderdeel van de campagne Plan Boom hebben vrijwilligers namens IVN-Brabant, Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie de afgelopen weken..


Lees verder 8 maart 2021   4 jaar oud

Zeewieren komen algemeen voor langs de Nederlandse kust. Toch is het laatste determineerwerk voor onze wieren al bijna veertig jaar oud. Op 4 maart verscheen een nieuwe gids. Daarin worden meer dan 130 groen-, rood- en bruinwieren..


Lees verder 8 maart 2021   4 jaar oud
Waterbeestjes kijken

De Nederlandse natuur is op allerlei manieren afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Voor zijn proefschrift deed Wessel Ganzevoort onderzoek naar deze groene vrijwilligers. Op basis hiervan formuleert hij drie lessen voor..


Lees verder 8 maart 2021   4 jaar oud
Sneeuwgors

Sneeuwgors op trektocht, grutto arriveert...


Lees verder 8 maart 2021   4 jaar oud

Gezonde mangrovebossen nemen koolstof en andere broeikasgassen op uit de atmosfeer. Wanneer mangroven in hun voortbestaan bedreigd worden, gaat dit vermogen verloren. In 2019 onderzochten wetenschappers op Bonaire het verschil..


Lees verder 7 maart 2021   4 jaar oud
Jonge tong in de Waddenzee (eenmalig gebruik WUR)

De Noordzee warmt op en wat doet dat met vissoorten? Uit een publicatie van WUR-onderzoeker Karen van de Wolfshaar in het ICES Journal of Marine Science blijkt dat klimaatverandering een effect heeft op de groei en overleving van..


Lees verder 7 maart 2021   4 jaar oud
De zeldzame Europese steur EENMALIG GEBRUIK (VIA ARK NATUURONTWIKKELING

Halverwege de vorige eeuw verdween de Europese steur uit de Rijn. Nu de kwaliteit van de Rijn aanzienlijk is verbeterd, wordt gewerkt aan de terugkeer van deze bijzondere oervis. Op initiatief van ARK Natuurontwikkeling en..


Lees verder 7 maart 2021   4 jaar oud

Archief