Natuurberichten

Pagina 61 van 1530 - 15291 Resultaten

Mannetje zandhagedis in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD): Helpen zandhagedissen ons tegen het verspreiden van de ziekte van Lyme?

De afgelopen jaren is op meerdere plekken in Europa aangetoond dat een aantal soorten hagedissen immuun blijkt te zijn voor de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Is dat ook het geval bij de zandhagedissen in de..


Lees verder 15 november 2023   5 mnd oud
grote speldenprikzwam

Zoek de speldenprikzwam in grote en kleine keutels en de regen zorgt voor aardappelsoep...


Lees verder 15 november 2023   5 mnd oud
Kruidenrijk grasland

De overheid moet voortvarender handelen om grote ruimtelijke problemen op te lossen. Vogelbescherming roept daarom samen met acht maatschappelijke organisaties op tot de aankoop van grond. Deze zogenaamde landschapsgronden kunnen..


Lees verder 14 november 2023   5 mnd oud
Kastanjeboleet primair

Door klimaatdoelstellingen en de biodiversiteitscrisis staan bossen volop in de aandacht. Daarbij gaat het vaak om het aantal hectares bos. Maar bossen hebben ook een eigen flora en fauna met kenmerkende soorten. Kruiden, mossen..


Lees verder 14 november 2023   5 mnd oud
Paarse knoopzwam

Paarse klodders op dood hout en welke paarse vogel kun je 's winters zien?..


Lees verder 14 november 2023   5 mnd oud
Mangroves in Spaans Lagoen (Aruba). Beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl

Op 10 november 2023 liet de Arubaanse Minister van Natuur officieel weten dat het eiland sinds die dag vier nieuwe zogeheten Ramsar-gebieden binnen haar grenzen heeft. Bovendien wordt het enige al bestaande Ramsar-gebied, Spaans..


Lees verder 13 november 2023   5 mnd oud
heivlinder - primair

Al jarenlang hebben de vlinders die hun leefgebied op heiden hebben het moeilijk. Terwijl we bij de bossoorten ook positieve ontwikkelingen zien van toename in aantal en verspreiding, gaan de heidesoorten continue achteruit. Ook..


Lees verder 13 november 2023   5 mnd oud
duinsterretje - primair

Mossen hebben vaak een bescheiden formaat. Ze zijn soms nog geen centimeter lang en lastig op te merken. Vanwege dit kleine formaat zijn ze vaak niet dominant in het landschap aanwezig, maar dit geldt niet voor alle mossen. In de..


Lees verder 13 november 2023   5 mnd oud
Pestvogel

Het is een pestvogeljaar en zoek de bloemetjes van vogelmuur...


Lees verder 13 november 2023   5 mnd oud
Lead Reuzenschelpkokerworm op hand

Bij onderzoek in de Noordzee werd een opvallend grote worm aangetroffen. Hoewel deze net als de bekende Schelpkokerworm stukjes schelp op de koker draagt, gaat het om een andere, in 2017 uit Bretagne (Frankrijk) beschreven grotere..


Lees verder 12 november 2023   5 mnd oud

Archief