Natuurberichten
Pagina 61 van 1701 - 17008 Resultaten

Door de klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en de richtlijn om bodem en water sturend te maken, is het bouwen in laaggelegen gebieden een heikel thema geworden. Laat staan dat je in uiterwaarden gaat bouwen. In Arnhem..

Altijd al nieuwsgierig welke wilde planten in jouw woon- en werkomgeving groeien? Doe mee met de Basiscursus Flora van FLORON en leer wilde planten ontdekken en herkennen. Laat je verrassen wat er allemaal groeit en bloeit in jouw..

De witte els geeft nu veel pollen af aan de lucht en de zwarte trilzwam is een bijzondere verschijning. ..

Bezoekerscentrum De Hoep in het Noordhollands Duinreservaat is van binnen en van buiten flink vernieuwd. Om de biodiversiteit van de Hoeptuin in kaart te brengen, organiseert het bezoekerscentrum met hun boswachters een..

Als broedvogel is de blauwe kiekendief bijna verdwenen, maar in het winterhalfjaar komen we hem nog tegen. Het volwassen mannetje is onmiskenbaar en lijkt in het geheel niet op een vrouwtje of een jong mannetje...

Op de Zuid-Hollandse Eilanden zijn sinds 2024 innovatieve ‘Biodiverse Akker Mozaïek’-akkers en graanpercelen met ‘klaveronderzaai’ te vinden. Beide maatregelen bieden op het gehele perceel meer ruimte aan akkernatuur, op zo’n..

Gevaren voor de dagpauwoog in de winter en ga op zoek naar houtknoopjes...

Aasgarnalen zijn kleine kreeftachtigen. Ze kunnen hele zwermen vormen en zijn voedsel voor onder meer vissen. Behalve inheemse aasgarnaalsoorten, zwemmen er ook exoten in onze wateren. In 2023 en 2024 werden in het Noordzeekanaal..

Duivelsblauw is de titel van een spannende roman over wede. Het lijkt ook duivelskunst: uit gele drab komt wol diepblauw gekleurd tevoorschijn. Wede kun je gewoon in het wild tegenkomen, en in verschillende botanische tuinen...

Kun jij deze libel tijdens zijn winterslaap ontdekken? Het klein hoefblad staat in bloei en daar zijn de eerste insecten blij mee. ..