Natuurberichten

Pagina 610 van 1701 - 17006 Resultaten

Bever

In het Kenniscentrum Bever werken organisaties samen aan het bundelen van kennis en actuele informatie over de bever. De beverpopulatie groeit sinds de herintroductie in 1988 en neemt toe in verspreiding. Dit is ontzettend mooi,..


Lees verder 16 maart 2021   4 jaar oud
Fitis

Fitis keert terug, maarts viooltje bloeit...


Lees verder 16 maart 2021   4 jaar oud
Groene Helden Soetens en Vervoort - eenmalig gebruik

Tien jaar nadat-ie bijna uit Brabant was verdwenen, is de boomkikker weer bezig aan een opmars. Dat is mede de verdienste van Jeanne Soetens en Bert Vervoort. Als vrijwilligers helpen zij mee met het tellen en lokaliseren van de..


Lees verder 15 maart 2021   4 jaar oud
Libellenbijtvliegen - primair

In 2008 werd de libellenbijtmug voor het eerst in Nederland aangetroffen. Dit was in het Nationaal park Weerribben-Wieden. De libellenbijtmug behoort tot de familie van de knutjes en de vrouwtjes zuigen vocht uit de vleugels van..


Lees verder 15 maart 2021   4 jaar oud
Gekandelaberde bomen

Gekandelaberde bomen en broedende reigers...


Lees verder 15 maart 2021   4 jaar oud
Gedeputeerde Ten Bolscher hangt nestkastje op

De provincie Overijssel gaat bij het aanpakken van overlast van eikenprocessierupsen sterker inzetten op het stimuleren van de natuurlijke vijanden van de rupsen. Daarom worden de komende week dertienhonderd koolmezennestkasten..


Lees verder 14 maart 2021   4 jaar oud
Atalanta op poep van een konikpaard EENMALIG GEBRUIK

Fladderend van bloem tot bloem. Zo kennen we veel vlinders: op zoek naar nectar. Maar soms leven vlinders ook van heel andere dingen en voeden ze zich met mineralen uit vochtige plekken en sap van bloedende bomen. Of ze komen naar..


Lees verder 14 maart 2021   4 jaar oud
Larus ridibundus. Kokmeeuw zomerkleed

Kokmeeuw heeft weer donker hoofd, roze knotsen langs de waterkant...


Lees verder 14 maart 2021   4 jaar oud
De muskusrat is een uitheemse diersoort en een risico voor de waterveiligheid in Nederland

Muskusratten en beverratten zien er voor veel mensen best leuk en aaibaar uit. Toch zijn deze uitheemse diersoorten een risico voor de waterveiligheid in Nederland. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het onder controle..


Lees verder 13 maart 2021   4 jaar oud
De juffer Mesopodagrion tibetanum komt alleen voor in de bergen van zuidoost Azië en is een van de slechts twee soorten van de familie Mesopodagrionidae.

Een grootschalig, internationaal onderzoek heeft ertoe geleid dat we momenteel een beter beeld hebben van de herkomst van de zesduizend soorten libellen en juffers op aarde, en hun relatie tot elkaar. Wetenschappers van onder..


Lees verder 13 maart 2021   4 jaar oud

Archief