Natuurberichten

Pagina 629 van 1683 - 16823 Resultaten

boerderij De Vlakkenburg; Zegenpolder, Buijtenland van Rhoon - op de voorgrond gewone duivenkervel

Onlangs verscheen de integrale rapportage over het experiment met akkernatuur in de Zegenpolder. Dit 75 hectare grote experiment loopt sinds 2017 in opdracht van de provincie Zuid-Holland en maakt deel uit van het Buijtenland van..


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud
schrale heide

Onlangs presenteerde het kabinet een wetsvoorstel om de stikstofcrisis aan te pakken. “Dat zal niet werken” zegt SoortenNL, de overkoepeling van organisaties die actief zijn in onderzoek en bescherming van flora en fauna in..


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud
Geuldal - primair

Landbouw en biodiversiteit staan volop in de schijnwerpers, maar meestal als tegenpolen. Dat moet veranderen, maar hoe? In een nieuw EU-project wordt onderzocht hoe biodiversiteit het best met landbouw kan samengaan en wat dat..


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud
Muscardinus avellanarius. Hazelmuis

Rond gegeten hazelmuis diep in slaap, grote groepen meerkoeten te zien...


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud
Het plaatshert (grootste, sterkste edelhert) voor de camera in natuurgebied de Mortelen aan het begin van de bronsttijd in de avond van 17 september EENMALIG GEBRUIK

De edelherten in Het Groene Woud hebben het ecoduct over het spoor tussen Eindhoven en Boxtel snel gevonden. De dieren steken er niet alleen over, maar hebben er zelfs hun leefgebied van gemaakt. De natuurbrug is sinds eind..


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Sluipvlieg

Op 9 december 2020 is het startevent van het 5-jarig LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’. In dit project werken we samen met Belgische en Nederlandse partners aan oplossingen..


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Boomkikker, herfst

Ringmus overwintert op het platteland, boomkikker in de bosjes...


Lees verder 6 december 2020   4 jaar oud
Pinnixa cyllindrica

Tweehonderd jaar aan literatuur en nieuwe CT-scans geven inzicht in de evolutie van erwtenkrabbetjes. Ze komen overal ter wereld voor, als parasieten in bijvoorbeeld mosselen, zakpijpen en zee-egels. Nieuw onderzoek maakt..


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud

Regenwormen zijn dit jaar in de meeste Nederlandse tuinen waargenomen. De pissebedden staan slechts op 2, terwijl de huisjesslakken opklimmen naar de 3e plek. Een recordaantal waarnemers van de Bodemdierendagen ontdekte in eigen..


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud
Pasgeboren zeeschildpad Bonaire

Rond Bonaire en Klein Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden geteld. Een stijging van 27 procent ten opzichte van 2019. Dat is goed nieuws want de drie soorten zeeschildpadden van Bonaire worden alle drie bedreigd...


Lees verder 5 december 2020   4 jaar oud

Archief