Natuurberichten
Pagina 639 van 1682 - 16819 Resultaten

Het principe greppel-plasdras werkt nog niet zo goed als gehoopt. Weidevogels worden er wel door aangetrokken, maar ze krijgen nog steeds weinig jongen groot. Geen groei van de populatie dus. Een beter beheer van de..

Een stille lente in het boerenland. Geen kievit te zien, geen veldleeuwerik te horen. Dit schrikbeeld dreigt niet alleen, maar is nú reeds het geval in grote delen van ons agrarische gebied. Dit blijkt uit de recent verschenen..

Hoe heeft het landschap van Noordoost-Twente zich de afgelopen 15.000 jaar ontwikkeld? En hoe kan die kennis ons helpen bij actuele uitdagingen in dit gebied, en elders in ons land? Harm Smeenge promoveerde op dit vraagstuk met..

Er zijn vier soorten dagvlinders die van oudsher als vlinder in Nederland overwinteren. Twee daarvan, gehakkelde aurelia en citroenvlinder, doen dat buiten; dagpauwoog en kleine vos zoeken hier ook regelmatig plekken in huis voor...

Brabantse organisaties werken samen om de gronden die zij verpachten of in gebruik geven, op een duurzame(re) wijze te laten beheren. Zo dragen zij bij aan het herstel van biodiversiteit en verbetering van waterkwaliteit en..

Zwarte zee-eend overwintert in Nederland, struikhei heeft vruchten...

Eind 2019 werd de vuurzwamveervleugelkever voor het eerst in ons land gevonden, in Eindhoven. Met een halve millimeter is dit de kleinste kever van Europa. De larven en de kevers leven in de poriën van de bruinzwarte vuurzwam, een..

Langzaam maar zeker breidt het verspreidingsgebied van de wilde kat zich uit vanaf de (verzadigde) natuurgebieden van Eifel en Ardennen. Jonge dieren trekken hier weg op zoek naar een eigen leefgebied en een partner. In..

Kepen overwinteren in Nederland, vos bereidt zich voor op winter...