Natuurberichten

Pagina 852 van 1701 - 17003 Resultaten

Watermijtenbiotoop

Watermijten zijn kleine, kleurrijke waterdiertjes met een interessante levenswijze. Deze week is in Entomologische Tabellen een determinatiesleutel voor de Nederlandse soorten gepubliceerd. In de afgelopen decennia is de kennis..


Lees verder 21 november 2018   6 jaar oud
vuursalamander

Op dinsdag 6 november verdedigde promovenda Annemarieke Spitzen haar proefschrift over de impact van invasieve chytride schimmels op inheemse amfibieën. Haar werk toont de praktische mogelijkheden die beheerders hebben in het..


Lees verder 21 november 2018   6 jaar oud
Grote bonte specht

Wat gaat het goed met de grote bonte specht. Briljant. Zo’n fraaie vogel, die ook nog eens dichtbij mensen leeft. Voer nu vast bij om ze welkom te heten in uw tuin. Misschien telt u er dan zelfs wel één bij de aankomende Nationale..


Lees verder 20 november 2018   6 jaar oud
gewone bronlibel - primair

Noord-Brabant is een goede libellenprovincie. Van de 71 Nederlandse soorten zijn er 67 in Brabant aanwezig of aanwezig geweest. Vergeleken met de periode tussen 1970 en 1990 gaat het met een aantal soorten, waaronder beekrombout,..


Lees verder 19 november 2018   6 jaar oud
Twickel heeft een prachtig kleinschalig landschap. Voor de landbouw levert dit uitdagingen op, maar een Boeren voor Natuur boer kan er goed mee werken

Sinds 2008 wordt geëxperimenteerd met ‘Boeren voor natuur’, een natuurinclusieve vorm van landbouw. Tot nu toe was financiering hiervan met publiek geld alleen toegestaan voor enkele pilotprojecten. Maar een Brussels besluit van..


Lees verder 19 november 2018   6 jaar oud
Landschap ten zuiden van Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn stelt grond beschikbaar voor de eerste compensatiepool van Gelderland. Ruim twintig hectare nieuwe natuur zal worden aangelegd, betaald door partijen die elders natuur of bos hebben aangetast. Voor deze..


Lees verder 18 november 2018   6 jaar oud
Terschelling_foto 20180715 Groenmonitor

Satellietbeelden uit Groenmonitor.nl laten zien dat het gras op de klei in Groningen en Friesland en in het Groene Hart het minst te lijden had van de droogte. In Oost-Overijssel, Gelderland, Zeeland, delen van Brabant en Limburg..


Lees verder 17 november 2018   6 jaar oud
Amazoneregenwoud

Het Amazonewoud past zich aan, maar kan de klimaatverandering niet bijhouden. Dat concludeert een team van ruim honderd wetenschappers, waaronder Pieter Zuidema van Wageningen Universiteit, in een publicatie in het..


Lees verder 16 november 2018   6 jaar oud

De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes. Hoeft het RIVM zelf geen luchtmetingen meer te doen, nu burgers het overnemen?..


Lees verder 15 november 2018   6 jaar oud
Haringvliet

Vanaf vandaag gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Daardoor herstelt na precies 47 jaar de verbinding van de grote Europese rivieren Rijn en Maas met de Noordzee. Dit is een belangrijke stap voor de natuur en het..


Lees verder 15 november 2018   6 jaar oud

Archief