Natuurberichten

Pagina 853 van 1681 - 16804 Resultaten

De extreme droogte van de afgelopen weken heeft grote invloed op diverse plantengemeenschappen. Daar waar landplanten het veelal moeilijk hebben met de aanhoudende droogte, onttrekken water- en oeverplanten zich deels aan de..


Lees verder 29 juli 2018   6 jaar oud
Satellietfoto van Terschelling op 15 juli 2018

Satellietbeelden uit de Groenmonitor van Wageningen Environmental Research laten zien dat het grasland in Nederland op dit moment 17% minder groen is dan normaal. De regionale verschillen zijn echter groot. In Groningen, Friesland..


Lees verder 28 juli 2018   6 jaar oud
Kootwijkerzand

Hoe houden we de stuifzanden op de Veluwe, met hun karakteristieke flora en fauna, ook op lange termijn in stand? Die vraag hield wetenschappers en beheerders bezig op de Kennisdag Stuifzanden, die de provincie Gelderland op 20..


Lees verder 27 juli 2018   6 jaar oud
Sedum dak op de campus van Wageningen University, juli 2018

Groene daken hebben te lijden onder de droogte. Daken met sedumbegroeiing houden zich nog redelijk goed, maar kunnen inmiddels ook wel wat water gebruiken. Op daken met kruiden, grassen en struiken is het nodig om water te geven..


Lees verder 27 juli 2018   6 jaar oud

De Atlas Leefomgeving is een digitale schatkist met relevante en betrouwbare informatie en kaarten over de (kwaliteit van) onze leefomgeving. Maar deze informatie kan aantrekkelijker en toegankelijker worden gepresenteerd. Daarom..


Lees verder 26 juli 2018   6 jaar oud
Het natuurreservaat Tivat saline

Elke zomer heeft de Veldwerkgroep van de Zoogdiervereniging een kamp in het buitenland. Samen met een lokale organisatie wordt de zoogdierfauna van een specifiek gebied in kaart gebracht. Kennis en ervaringen over zoogdieren..


Lees verder 26 juli 2018   6 jaar oud
kleine heivlinder - primair

Op het droge stuifzand van het Kootwijkerzand zijn nectarkroegen neergezet. Deze tijdelijke bloemrijke plekken moeten de zeldzame en ernstig bedreigde kleine heivlinder in dit terrein houden. Als de soort, door de langdurige..


Lees verder 26 juli 2018   6 jaar oud
Scholekster in de stad

De scholekster is een weidevogel maar voelt zich steeds meer thuis in de stad. Het aantal scholeksters in Zuid-Holland dat hun nest maakt op gebouwen stijgt dit jaar naar ruim 8%. In de bebouwde kom zijn platte grintdaken en..


Lees verder 25 juli 2018   6 jaar oud
Schoraas, zomersneeuw. 6000 pixels breed

De afgelopen dagen werden heel veel eendagsvliegen langs de rivieren Waal en Rijn gezien. In deze grote aantallen levert het spectaculaire beelden op en spreekt men over zomersneeuw. De schoraas, zoals het beestje eigenlijk heet,..


Lees verder 25 juli 2018   6 jaar oud

Rijkswaterstaat, ARK Natuurontwikkeling, Wereld Natuur Fonds en gemeente Nijmegen hebben vandaag acht dode eikenbomen in de nevengeul bij Nijmegen geplaatst. Dood hout hoort van nature thuis in de Nederlandse rivieren. Op en rond..


Lees verder 24 juli 2018   6 jaar oud

Archief