Natuurberichten

Pagina 904 van 1700 - 16996 Resultaten

Vos

Op dit moment draait de film 'Wild' in de Nederlandse bioscopen. Aan de hand van de belevenissen van familiegroepen van edelherten, zwijnen en vossen beleef je de seizoenen op de Veluwe...


Lees verder 9 februari 2018   7 jaar oud

Het Natura 2000 gebied Nieuwkoopse plassen en de Haeck is een belangrijk leefgebied voor diverse soorten die gebonden zijn aan laagveen, zoals de meervleermuis. De Zoogdiervereniging monitorde samen met vrijwilligers, in opdracht..


Lees verder 8 februari 2018   7 jaar oud
kleine vos primair

Bemesting is niet goed voor vlinders. Door het bemesten van graslanden verdwijnen de bloemen en veranderen ze in saaie groene vlaktes. Ook in natuurgebieden zien we een afname van vlinders onder invloed van verrijking, met name..


Lees verder 8 februari 2018   7 jaar oud

Vorige week werden bij Bunnik Blauwe korstzwammen aangetroffen. De intens kobaltblauwe kleur van deze paddenstoel is uniek in zijn soort. Ondanks deze opvallende kleur is een vondst van de Blauwe korstzwam een bijzonderheid:..


Lees verder 7 februari 2018   7 jaar oud

Eendjes voeren lijkt misschien onschuldig. Maar algen smullen mee, en wat voor effect heeft dat op de kwaliteit van onze stadswateren? "Om daar iets zinnigs over te zeggen, moet je eerst weten wat er allemaal in het water..


Lees verder 7 februari 2018   7 jaar oud
Grote zilverreiger

Van Groningen tot Zeeland zijn ‘s winters duizenden grote zilverreigers te zien. Magnifiek. Anders was dat twintig jaar terug, toen deze soort een nieuwkomer was en op de Rode Lijst stond. Nóg anders was het in de negentiende..


Lees verder 6 februari 2018   7 jaar oud
Graafmachine voor steilranden

De winter is het seizoen om beheermaatregelen uit te voeren, zo ook voor graafbijen en -wespen. Landschap Overijssel realiseert momenteel met grote graafmachines een aantal steilranden op de Lemelerberg om zo meer nestgelegenheid..


Lees verder 5 februari 2018   7 jaar oud
Rode-kornoeljegaatjesmaker

De kleine kornoeljegaatjesmaker is een mineerder die bekend is van zowel de inheemse rode kornoelje als aangeplante gele kornoelje. Volgens recent onderzoek, gepubliceerd in Nota Lepidopterologica, blijkt deze uit twee..


Lees verder 5 februari 2018   7 jaar oud

Sinds de komst van wisenten in 2007 naar het Kraansvlak wordt ecologisch onderzoek uitgevoerd in het project van PWN en ARK Natuurontwikkeling. Dit onderzoek heeft waardevolle informatie opgeleverd over de ecologie van de wisent...


Lees verder 4 februari 2018   7 jaar oud
Bloei witte els Alnus incana door Paul Busselen.
http://www.plantaardigheden.nl/indexen/kulak/fotos_a.htm

Na de eerste elzenpollenpiek tijdens de kerstperiode staat een tweede elzenpollenperiode voor de deur, omdat de witte en zwarte elzen pollen aan de lucht af gaan geven. Voor mensen met een elzenpollenallergie dus weer tijd om hun..


Lees verder 3 februari 2018   7 jaar oud

Archief