Natuurberichten

Pagina 948 van 1683 - 16826 Resultaten

oranjetipje primair

De berichten komen al een aantal dagen langs via de sociale media: “Jippie! Mijn eerste oranjetipje gezien!” Voor veel vlinderaars is het oranjetipje wat de boerenzwaluw is voor de vogelaars; de ultieme lentebode. ..


Lees verder 30 maart 2017   8 jaar oud
Ontwikkeling bladontplooiing treurwilg Ede met GrowApp vastgelegd

Door de extreem hoge temperaturen lopen bomen en struiken in snel tempo uit. Komende week begint de bladontplooiing van veel beeldbepalende bomen zoals eiken, witte paardenkastanjes, lindes, elzen, appels en berken. Met het..


Lees verder 30 maart 2017   8 jaar oud
Doolhofraspzwam

Je moet veel geluk hebben om de zeldzame Doolhofraspzwam te vinden. Twee oplettende natuurfotografen die het natuur- en recreatiegebied 'Het Twiske' bij Zaandam bezochten, fotografeerden onafhankelijk van elkaar deze zeldzaamheid..


Lees verder 30 maart 2017   8 jaar oud
Boerderij Kloosterplaats

Akkerbouwer Peter Harry Mulder uit het Groningse Muntendam is behalve boer ook een groot vogelliefhebber. Hij wil zijn akkerland dan ook zo beheren dat insecten en vogels zich er thuis voelen. Peter Harry en zijn vrouw Eline..


Lees verder 29 maart 2017   8 jaar oud
Kleine watersalamander

Vorig jaar is RAVON gestart met de zoektocht naar de dodelijke salamanderschimmel in Nederland. Hoe is dat verlopen en hoe ziet de zoektocht in 2017 er uit? ..


Lees verder 29 maart 2017   8 jaar oud
Berk in bloei

Door de zeer hoge temperaturen ontwikkelen berken zich snel en komen de eerste bomen in het zuiden al in bloei, waardoor mensen met een berkenpollenallergie hooikoortsklachten kunnen ervaren. Door de aanhoudende hoge temperaturen..


Lees verder 29 maart 2017   8 jaar oud
Grijze zwemkrab (Liocarcinus vernalis)

Bij het strandmonitoringproject werden onlangs krabben verzameld die door experts van museum 'Het Natuurhistorisch' werden herkend als Grijze zwemkrabben. Deze zuidelijke soort werd vroeger maar zelden aangetroffen. Deze winter..


Lees verder 29 maart 2017   8 jaar oud
Kleine waterteunisbloem

Op de Unielijst staan invasieve exoten die bestreden moeten worden omdat ze schade aanrichten in Europa. Eén van deze soorten is Kleine waterteunisbloem. Bestrijding van deze hardnekkige invasieve exoot is kosten- en..


Lees verder 28 maart 2017   8 jaar oud
Anas querquedula. Zomertaling. Paar

Dit voorjaar werden tot nu toe opvallend veel zomertalingen op trek waargenomen. Gaan we ook een piekjaar beleven qua aantallen broedvogels? Hopelijk, want het gaat niet goed met deze Rode Lijst-soort. Net zoals bij veel andere..


Lees verder 28 maart 2017   8 jaar oud
Rode geuzen en konikpaarden in het Munnikenland

Het leefgebied van de Rode Geuzen en Konikpaarden in het Munnikenland is dit jaar uitgebreid van 100 naar maar liefst 230 hectare. De hoge uiterwaarden en ingepolderde landbouwgronden hebben plaatsgemaakt voor nevengeulen, een..


Lees verder 27 maart 2017   8 jaar oud

Archief