Natuurberichten

Pagina 983 van 1684 - 16839 Resultaten

natuurlijke strook in maisakker

Natuurbeheer door boeren komt niet vanzelf tot stand. Deelname aan het stelsel van agrarisch natuurbeheer waarbij de overheid beheersovereenkomsten met boeren afsluit maar ook aan andere initiatieven vanuit de markt en vanuit..


Lees verder 24 september 2016   8 jaar oud

Lintvormige elementen in ons landschap, zoals kanaaloevers, dijken, wegbermen et cetera, beplant met lange rijen Populieren zijn beeldbepalend voor grote delen van het Nederlandse landschap. Hier maak je de meeste kans om..


Lees verder 23 september 2016   8 jaar oud
Egel in gras

Met de Jaarrond Tuintelling worden nu ruim een jaar waarnemingen verzameld van wilde dieren en planten in de Nederlandse tuinen. En met succes, want inmiddels geven ruim 7000 tellers regelmatig waarnemingen door. Ook zoogdieren..


Lees verder 23 september 2016   8 jaar oud
krabben

Een strandkrabmannetje verstrengeld met een breedpootkrabmannetje, dat is een unieke waarneming. Drie ervaren strandonderzoeksters waren dan ook stomverbaasd toen ze dit op 15 september zagen op het Texelse strand bij paal 9. ..


Lees verder 22 september 2016   8 jaar oud
atalanta's klimop primair

De afgelopen weken zijn er veel atalanta’s gezien. Deze trekvlinder is massaal binnengekomen vanuit de ons omringende landen. De meesten zullen hier de komende tijd, samen met onze autochtone vlinders, ook weer verdwijnen, op weg..


Lees verder 22 september 2016   8 jaar oud
Mossel
www.saxifraga.nl

Er is dit najaar een ongekende hoeveelheid mosselzaad in de westelijke Waddenzee. Bij de jaarlijkse bestandsinventarisatie van sublitorale mosselbanken is in totaal 95 miljoen kilogram mosselzaad in kaart gebracht...


Lees verder 21 september 2016   8 jaar oud

We kregen bij Vogelbescherming al zeer veel meldingen van dode merels binnen en waren dus al bang dat het Usutu-virus zou gaan toeslaan in Nederland. Onderzoek aan dode vogels heeft nu definitief uitgewezen dat het Usutu-virus..


Lees verder 21 september 2016   8 jaar oud
rups scheefbloemwitje primair

Vorig jaar waren de eerste waarnemingen van het scheefbloemwitje in Nederland. Ook dit jaar zijn ze gezien en de afgelopen week is op minimaal twee plaatsen voortplanting geconstateerd. Er zijn eitjes afgezet en de rupsen zijn nu..


Lees verder 20 september 2016   8 jaar oud
Grootoorvleermuis

Vleermuizen in Nederland gebruiken hun gehoor om zich te oriënteren in het landschap en om prooien te ontdekken en vangen. Het is dus belangrijk dat de geluiden van de prooien goed te horen zijn en niet verstoord worden door..


Lees verder 20 september 2016   8 jaar oud
Het kleurrijke vrouwtje van de gevlekte zilvervlekbreedvoet (Callomyia speciosa) .

Het wordt herfst. De laatste zwaluw is gevlogen en weldra klinkt de ijle roep van de koperwiek. Voor insectenliefhebbers is het seizoen voorbij. Hoewel? Wat loopt daar zo snel over dat blaadje? Een klein vliegje met prachtige..


Lees verder 19 september 2016   8 jaar oud

Archief