Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research is een internationaal toonaangevende kennisinstelling die essentiële bijdragen levert aan de kwaliteit van leven.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 9 - 86 Resultaten

Ruige dwergvleermuis

Onderzoek naar verkenningsgedrag spitst zich voornamelijk toe op hoe wilde dieren door een onbekende omgeving bewegen. Er is niet of nauwelijks gemeten welke informatie ze tijdens deze verkenningen via hun zintuigen verzamelen...


Lees verder 9 september 2021   1 week oud
Natuurdijk bij Farm Frites

Om bij te dragen aan de biodiversiteit, heeft het bedrijf Farm Frites verschillende natuurdijken aangelegd op hun bedrijventerrein. Het initiatief komt vanuit het netwerk Groene Cirkel Duurzame Fritesketen, een samenwerking tussen..


Lees verder 8 september 2021   1 week oud
Sint Maarten

De totale vegetatiebedekking van de Nederlandse kant van St. Maarten is sinds 1956 met 25 procent afgenomen. Dit blijkt uit een nieuwe vegetatiekaart van CARMABI en Wageningen University & Research. De afname kan worden..


Lees verder 3 september 2021   2 wkn oud

Sinds een jaar zijn de onderwijsterreinen in Nederland officieel rookvrij. Maar rookvrij is nog niet peukenvrij, ontdekte medewerkers van Wageningen University & Research. In en om de Wageningse campus vonden zij duizenden peuken...


Lees verder 26 augustus 2021   3 wkn oud
Salt Pier Bonaire

Hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University en Research hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar kunstmatige riffen in het Caribisch gebied. Deze studie biedt nieuwe inzichten in de effecten van deze..


Lees verder 20 augustus 2021   1 maand oud
Alsemambrosia

Moet je uitheemse planten wel of juist niet bestrijden? In deze terugkerende discussie gaat het vaak over of een soort schadelijk zou kunnen zijn voor onze natuur, of economie. Gezondheidsrisico’s worden minder vaak als argument..


Lees verder 3 augustus 2021   1 maand oud
Green sea turtle

In een recent onderzoek werd ontdekt dat de eerste melding van seksuele voortplanting van een succesvol invasief zeegras onjuist was. Daarom is een nieuwe veldgids ontwikkeld om vaststelling in de toekomst te verbeteren...


Lees verder 21 juli 2021   2 mnd oud

Om voedsel te blijven produceren binnen de grenzen van de planeet, is een verandering nodig naar kringlooplandbouw. Deze verandering zal effect hebben op de ruimtelijke kwaliteit van het het agrarische landschap. Wilt u meedenken..


Lees verder 20 juli 2021   2 mnd oud

De CO₂-opnamecapaciteit van het Amazoneregenwoud daalt. Herhaalde metingen van kooldioxide (CO₂) en koolmonoxide (CO) tonen aan dat het oostelijke deel meer CO₂ uitstoot dan het opneemt en het westelijke deel nog steeds een kleine..


Lees verder 17 juli 2021   2 mnd oud
Blauwalg

In de zomer teisteren blauwalgen ons oppervlaktewater. Blauwalgen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Officiële zwemwaterlocaties worden vaak goed in de gaten gehouden, maar blauwalgen bloeien ook op..


Lees verder 9 juli 2021   2 mnd oud

Archief