Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research is een internationaal toonaangevende kennisinstelling die essentiële bijdragen levert aan de kwaliteit van leven.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 10 - 99 Resultaten

Jaar-tot-jaar schommelingen in zeewatertemperatuur zijn deels verantwoordelijk voor grootschaliger schommelingen in de stand van zeevissen. Dit blijkt uit een wereldwijde modelstudie door onder andere Wageningen University &..


Lees verder 18 januari 2022   1 dag oud
Windmolenpark

Wageningen University & Research presenteerde in 2020 een positief en hoopvol vergezicht van ons land over pakweg honderd jaar. Snel kwam de vraag in hoeverre we deze vergezichten ook werkelijkheid kunnen laten worden. Dit heeft..


Lees verder 12 januari 2022   1 week oud

Begin december is het Agroforestry Netwerk Nederland officieel gelanceerd. Het netwerk, waar Wageningen University & Research lid van is, gaat agroforestry de komende jaren op de kaart zetten als toekomstbestendige en..


Lees verder 20 december 2021   4 wkn oud

Moerassen, kwelders, uiterwaarden, venen en vennetjes - meer dan negentig procent van deze wetlands in Europa zijn drooggelegd om plaats te maken voor andere vormen van landgebruik. Hiermee zijn veel soorten dieren en planten uit..


Lees verder 11 december 2021   1 maand oud

De bosoppervlakte in Nederland is in de afgelopen vier jaar met 1925 hectare (0,5 procent) verder afgenomen. Dat blijkt uit een recente analyse van Wageningen Environmental Research (WENR). De onderzoekers zien minder netto..


Lees verder 2 december 2021   1 maand oud

Tijdens een bezoek aan Aruba hebben onderzoekers John Janssen en André van Proosdij van Wageningen University & Research samen met Erik Houtepen van Carmabi een drietal plantensoorten ontdekt die nooit eerder gevonden zijn op..


Lees verder 25 november 2021   1 maand oud
Toren

In het Loobos bij Kootwijk staat een nieuwe toren die helpt bij onderzoek naar broeikasgassen. Op vrijdag 12 november 2021 is hij officieel geopend. Deze observatietoren voor ecosystemen meet onder andere de CO2-opname door het..


Lees verder 17 november 2021   2 mnd oud
Huisspitsmuis

Om overlast van ratten en muizen te tegen te gaan worden regelmatig rodenticiden gebruikt. Andere diergroepen, waaronder andere zoogdieren, kunnen hier ook aan overlijden. Onderzoekers van Wageningen Universiteit starten daarom..


Lees verder 4 november 2021   2 mnd oud
veldparelmoervlinder - primair

Op 14 oktober vond het symposium 'Insectenbescherming in de Schijnwerpers' plaats ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de buitengewone leerstoel Ecologie en Bescherming van Insecten aan Wageningen Universiteit. Deze..


Lees verder 28 oktober 2021   2 mnd oud
Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   2 mnd oud

Archief