Natuurberichten

Uitgever: Van Hall Larenstein

Pagina 1 van 2 - 11 Resultaten

Sick Diadema antillarum

Vorig werden diadema-zee-egels in het Caribisch gebied getroffen door massale sterfte. Deze zee-egels – met kenmerkende lange stekels – eten algen op koraal en spelen daardoor een belangrijke rol in het gezond houden van..


Lees verder 2 mei 2023   4 mnd oud
Assisted Natural Recovery

Onderzoekers van Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen University en Wageningen Marine Research hebben een nieuwe techniek ontwikkeld voor het natuurlijk herstel van Diadema zee-egels. Samen met de Saba Conservation..


Lees verder 5 augustus 2022   1 jaar oud

Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop over het herstel van de zee-egels op Saba. Deze workshop hielp 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen om een uitgebreid..


Lees verder 17 april 2022   1 jaar oud
Diadema-zee-egel (ongeveer een halve millimeter groot) gevestigd op een biobal, een van de onderzochte vestigingssubstraten

Diadema-zee-egels spelen een belangrijke rol binnen een gezond koraalrifecosysteem en hun herstel is essentieel voor het herstel van de aangetaste koraalriffen rondom Saba en Sint Eustatius. Een studie van Hogeschool Van Hall..


Lees verder 13 februari 2022   1 jaar oud
Long spined black sea urchin (Diadema)

In oktober 2021 zijn op Saba met succes de allereerste Diadema-zee-egels op locatie gekweekt in het Caribisch gebied. De zee-egels helpen koraalriffen door de algen te eten die het koraal overwoekeren. Hiermee hebben onderzoekers..


Lees verder 15 december 2021   1 jaar oud
Salt Pier Bonaire

Hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University en Research hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar kunstmatige riffen in het Caribisch gebied. Deze studie biedt nieuwe inzichten in de effecten van deze..


Lees verder 20 augustus 2021   2 jaar oud

Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden is de zee-egel Diadema antillarum gekweekt. Deze algeneter is belangrijk voor herstel van de koraalriffen rond Saba en Sint Eustatius (Caribisch Nederland). De eerste gekweekte jonge dieren..


Lees verder 31 maart 2021   2 jaar oud
Mustela erminea. Hermelijn

Met de komst van de Wet natuurbescherming kunnen provincies zelf kiezen, binnen Europese richtlijnen, welke soorten beschermd worden. De provincies Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Zeeland hebben ervoor..


Lees verder 12 november 2020   2 jaar oud
Close-up of settler

Diadema zee-egels spelen een cruciale rol binnen een gezond koraalrifecosysteem door algen weg te grazen en kaal substraat te creëren waar jonge koralen zich kunnen vestigen. Het doel van het RAAK PRO Diadema-project is om..


Lees verder 6 oktober 2020   2 jaar oud
Deploying Moreef modules

Een nieuwe studie vergeleek de effectiviteit van drie populaire kunstmatige riffen om de visdichtheid rond Saba en Sint Eustatius te vergroten. De onderzoekers ontdekten dat een complexe interne structuur, met meer schuilplaats,..


Lees verder 9 september 2020   3 jaar oud

Archief