Natuurberichten

Uitgever: Beneath the Waves

Pagina 1 van 1 - 6 Resultaten

Shark tagging

Binnen het Caribisch gebied varieert de bescherming van haaien en roggen drastisch van eiland tot eiland. Om een meer verenigd netwerk op te bouwen kwam de Caribbean Shark Coalition (CSC) in september voor het eerst bijeen...


Lees verder 17 oktober 2022   1 jaar oud

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Beneath the Waves (BTW) hebben de Caribbean Shark Coalition (CSC) gelanceerd. Het is een innovatief, nieuw platform om stakeholders, onderzoekers, overheden en financierders samen te..


Lees verder 25 mei 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april werden elf haaien voorzien van een zender, waaronder voor het eerst een zwangere vrouwelijke tijgerhaai en een bedreigde Caribische rifhaai in het Nederlands Caribisch gebied. De gegevens uit deze zenders..


Lees verder 7 mei 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april doen leden van de NFSXM, de DCNA, de SCF en Beneath the Waves haaienonderzoek in de territoriale wateren van Sint Maarten. Het doel van het project is om gegevens te verzamelen over haaien rondom Sint..


Lees verder 18 april 2021   2 jaar oud

DCNA gaat, met steun van WWF-NL, onderzoek doen naar de levenscyclus en het voorkomen van grote trekkende haaien in het noordoostelijk Caribisch gebied. Naar aanleiding van twee recente gebeurtenissen zijn er speculaties dat het..


Lees verder 3 februari 2021   2 jaar oud
Rifhaai

In de spierweefsels van grote rifhaaien en tijgerhaaien in de Bahama’s zijn alarmerend hoge niveaus gevonden van twaalf zware metalen, waaronder kwik. Deze ontdekking, die begin dit jaar in Scientific Reports is gepubliceerd,..


Lees verder 30 januari 2021   2 jaar oud

Archief