Natuurberichten

Pagina 1 van 1166 - 11656 Resultaten

Wilde Veluwe

In het project ‘Rewilding de Veluwe’ werkt ARK Natuurontwikkeling samen met vele partners om de Veluwegebieden boven Arnhem weer wild en natuurrijk te maken. Dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij konden we in 2021..


Lees verder 26 september 2021   8 uur oud
Glad vingergras

Jaarlijks is er een publieksonderzoek verbonden aan Weekend van de Wetenschap waarbij alle Nederlanders de kans krijgen om een bijdrage te leveren aan onderzoek. Tijdens deze editie worden het hele jaar door het hele land..


Lees verder 26 september 2021   13 uur oud
Konijn

Konijn bereidt zich voor op de winter en geschubde inktzwam nu te zien...


Lees verder 26 september 2021   13 uur oud
Verbranding van neushoorn-hoorn in Assam, India

De regering van de staat Assam in India heeft onlangs bijna 2.500 hoorns van neushoorns verbrand. Dit is de grootste voorraad neushoornhoorns ooit, waarvan het merendeel in beslag is genomen door stroperij en illegale handel...


Lees verder 25 september 2021   1 dag oud
Gesteente bewerken

In de nieuwe editie van de Praktijkgids Fossielen laat paleontoloog Anne Schulp zien dat fossielen verzamelen toegankelijk is voor iedereen. Hij geeft duidelijke uitleg en goede tips over hoe te beginnen, maar ook..


Lees verder 25 september 2021   1 dag oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Tjiftjaf zingt weer en let op egels...


Lees verder 25 september 2021   1 dag oud

Op zondag 25 september is alweer de zesde en daarmee laatste aflevering van dit seizoen van het programma Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht te zien. Het programma gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In..


Lees verder 24 september 2021   2 dgn oud
bijen en boeren - primair

De Europese petitie 'save bees and farmers' heeft al bijna één miljoen handtekeningen. De petitie roept op om het gebruik van synthetische pesticiden uit te faseren en te komen toe een leefbaar platteland waar ook de boeren..


Lees verder 24 september 2021   2 dgn oud
kleine vos op hyacint

Het najaar is de tijd om bloembollen in je tuin of het openbaar groen te zetten. Na de winter komen de bloemen tevoorschijn en gaan bloeien. Ze zorgen voor voedsel voor vlinders en bijen in het vroege voorjaar. Dagpauwogen en..


Lees verder 24 september 2021   2 dgn oud
niet delen

In de afgelopen dagen stroomden tienduizenden ganzen ons land binnen, vooral kolganzen en kleinere aantallen grauwe ganzen en toendrarietganzen. De vogels benutten de gunstige rugwind. Hun aankomst is vroeg ten opzichte van..


Lees verder 24 september 2021   2 dgn oud

Archief