Natuurberichten

Dossier: Wilde kat

De wilde kat is met een opmars bezig in België en Nederland. In 2012 werd de eerste wilde kat in 150 jaar aangetroffen in Vlaanderen. Een jaar later werd ook in Nederland een eerste exemplaar waargenomen. Hieronder staan alle natuurberichten die tot nu toe over wilde katten op Nature Today zijn verschenen.

Pagina 3 van 4 - 35 Resultaten

Wilde kat VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen maand werd een wilde kat op filmbeeld vastgelegd in een bos tussen de Limburgse riviertjes Geul en Gulp. Dit is de eerste waarneming in dit gebied sinds 2006. Een bijzondere waarneming van een bijzonder dier...


Lees verder 6 maart 2016   8 jaar oud
Jonge wilde kat VOOR EENMALIG GEBRUIK

Wie in de bossen van Zuid-Limburg een jonge kat aantreft, moet het dier niet zo maar mee naar huis nemen. Het kan gaan om een wilde kat. Net over de grens, in het Belgische Opglabbeek, werd afgelopen weekend, bij een opvangcentrum..


Lees verder 4 september 2015   8 jaar oud
Wilde kat rent weg na zenderen

In het Vijlenerbos bij Vaals is een vierde Europese wilde kat voorzien van een halsbandzender. Dit is het eerste vrouwtje dat gevangen werd. ARK Natuurontwikkeling doet onderzoek naar de terugkeer van dit zeer zeldzame dier...


Lees verder 28 december 2014   9 jaar oud
Gezenderde wilde kat voor de cameraval

Voor het eerst sinds eeuwen zijn in Nederland Wilde katten geboren in de vrije natuur. Dat heeft ARK Natuurontwikkeling ontdekt, terwijl het onderzoek deed naar de zeldzame soort. Met waarnemingen in Bocholt en de Voerstreek..


Lees verder 12 december 2014   9 jaar oud
Gezenderde wilde kat voor de cameraval

Voor het eerst sinds eeuwen zijn er in Nederland wilde katten in de vrije natuur geboren. ARK Natuurontwikkeling doet onderzoek naar de terugkeer van dit zeer zeldzame dier. Tijdens het onderzoek zijn dit jaar minimaal vijf..


Lees verder 6 december 2014   9 jaar oud
Wilde kat rent weg na zenderen

Dit jaar begon ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar wilde katten in Zuid-Limburg. In juni werd de eerste wilde kat gevangen en voorzien van een halsbandzender. Het duurde tot 15 oktober voor er een tweede wilde kat werd..


Lees verder 2 november 2014   9 jaar oud
wilde kat

De Europese wilde kat is bezig met zijn terugkeer naar Nederland en Vlaanderen. Het aantal wilde katten in de Duitse Eifel en Belgische Ardennen neemt de laatste jaren toe, waardoor de territoria vol raken en een aantal katten..


Lees verder 6 oktober 2014   9 jaar oud
Wilde kat in Voeren

Begin juni werd in de omgeving van Vaals de eerste Nederlandse wilde kat ooit voorzien van een halsband met zender. De eerste gegevens zijn spectaculair. ARK Natuurontwikkeling wil met dit zenderonderzoek informatie verzamelen..


Lees verder 6 juli 2014   9 jaar oud
Wilde kat
VOOR EENMALIG GEBRUIK

ARK Natuurontwikkeling maakte voor het eerst bewegende beelden van een wilde kat in Nederland. Gedurende een periode van twee maanden toonde deze wilde kat zich regelmatig voor een cameraval in Zuid-Limburg. Hiermee wordt..


Lees verder 22 april 2014   10 jaar oud
opname van wilde kat in smeetshof in limburg

Vorige week hebben Nederlandse onderzoekers van ARK een recente foto van een kat onder ogen gekregen. Na onderzoek blijkt het om een echte wilde kat te gaan. Dit betekent dat deze zeer zeldzame soort binnen één jaar al twee keer..


Lees verder 4 februari 2014   10 jaar oud

Archief