Natuurberichten

Pagina 1 van 1174 - 11734 Resultaten

diana-uil - primair

Heel wat nachtvlinders die rondvliegen in het najaar vertonen herfsttinten in hun voorvleugels: geel, oranje en bruin. Maar de diana-uil volgt dit patroon niet. Met pistachekleurige, zachtgroene tinten en zwart-witte lijntjes en..


Lees verder 18 oktober 2021   6 uur oud
Bronzen Spreeuw, Heimans en Thijsse Prijs

Op 6 november wordt tijdens het Heimans en Thijsse-symposium de prestigieuze Heimans en Thijsse Prijs uitgereikt aan Ton Lenders, Martin Melchers en Johan Vollenbroek. De drie laureaten representeren drie belangrijke aspecten van..


Lees verder 18 oktober 2021   8 uur oud
De schietmot Limnephilus marmoratus

De diversiteit aan watergebonden insecten, en daarmee de natuurkwaliteit van het oppervlaktewater van de onderzochte delen in Nederland, is de afgelopen drie decennia toegenomen. Het aantal insecten dat gebaat is bij een goede..


Lees verder 18 oktober 2021   11 uur oud
Casmerodius albus. Grote zilverreiger

Steeds meer grote zilverreigers en harige rupsen...


Lees verder 18 oktober 2021   11 uur oud
Een geredde koala zit in een boom die dient als tussenstap voor vrijlating.

Koala's zijn door de IUCN op de Rode Lijst van bedreigde soorten als Kwetsbaar geclassificeerd. In sommige delen van Australië worden ze zelfs met uitsterven bedreigd. Wil je meer over de koala weten, lees dan hieronder onze..


Lees verder 17 oktober 2021   1 dag oud

Op televisie zie je vaak sterren voorbijkomen. 'Koken met sterren', 'Sterren op het doek' en 'Ranking the Stars'; overal sterren (beroemdheden). Leuke presentatoren winnen de Televizier-ster en hoe je met één tot vijf sterren de..


Lees verder 17 oktober 2021   1 dag oud
Hertshoornweegbree

Vanuit het kustgebied trekt dit elegante, onopvallende plantje gestaag dieper het land in. Op veel plekken is het een nieuwkomer die niemand in de weg staat. Grappig dat hertshoornweegbree al een plekje vond in het kruidenboek van..


Lees verder 17 oktober 2021   1 dag oud
Bosmuis

Bosmuis blijft actief en brandgans arriveert...


Lees verder 17 oktober 2021   1 dag oud

Een ontmoeting met een hazelworm blijft voor velen iets onwerkelijks. Via gesprekken met hazelwormkenners en door literatuur door te nemen, valt veel te leren over het dier. Met enige volharding valt zelfs een zoekbeeld – een..


Lees verder 16 oktober 2021   2 dgn oud
Stoep plantjes

Stadsplanners krijgen meer en meer oog voor het belang van de plantjes, micro-organismen en diertjes in de bodem. Met het boek BiodiverCITY laat de gemeente Amsterdam zien dat het ze menens is...


Lees verder 16 oktober 2021   2 dgn oud

Archief