Natuurberichten

Pagina 1 van 1555 - 15544 Resultaten

Een zonnig Merenwijk in Leiden

De aarde warmt op en de gemiddelde temperatuur stijgt wereldwijd, waardoor we steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. Welke impact heeft dit op onze gezondheid en welke rol speelt onze leefomgeving hierbij? Het..


Lees verder 22 juni 2024   9 uur oud
Maasdijk

Zomaar een eenvoudige dijk. Je bent er al vele malen langsgekomen en hebt er nooit aandacht aan besteed. Maar als je er even rondneust kom je tot je verbazing allerlei planten en dieren tegen die je nooit eerder zag. En dat gewoon..


Lees verder 22 juni 2024   11 uur oud

De Universiteit van Aruba en de Universiteit Utrecht publiceerden onlangs hun verzameling onderzoekspapers voor 2024 over de acutuele uitdagingen waarmee Aruba wordt geconfronteerd. Een hot topic dit jaar is hoe verstedelijking en..


Lees verder 22 juni 2024   13 uur oud
Kleine karekiet

Karekieten, koekoeksjongen en kevers. ..


Lees verder 22 juni 2024   16 uur oud

In het grootste tropische wetland ter wereld, de Zuid-Amerikaanse regio Pantanal, zijn in de eerste vijf maanden van 2024 al 880 brandhaarden voorgekomen. Dit is bijna tien keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, toen..


Lees verder 21 juni 2024   1 dag oud
Een van de vier zeer grote sluipwespen die voorkomt op het Landgoed Wellenseind, Megarhyssa vagatoria

In het weekend van 14 tot en met 16 juni 2024 werd op het Brabantse landgoed Wellenseind een biodiversiteitsweekend gehouden. Tijdens het weekend hielpen meer dan vijftig natuurkenners mee om de biodiversiteit van het landgoed..


Lees verder 21 juni 2024   1 dag oud
Onnerpolder  eenmalig gebruik

Vanaf heden ook natuurnieuws uit het hoge noorden! De provincie Groningen voegt zich in de rij van Nature Today-partners, want wij zijn trots op de dingen waar wij ons dagelijks mee bezig houden...


Lees verder 21 juni 2024   1 dag oud
Halsbandparkiet

Het Nederlands Expertise Centrum Exoten bestaat tien jaar. In deze jaren is kennis over exoten gebundeld met als doel meer grip te krijgen op de beheersing van exoten, en om beleidsmakers en terreinbeheerders te adviseren over..


Lees verder 21 juni 2024   1 dag oud
Zeevonk

Maak een zomerse strandwandeling en ga op zoek naar lichtjes in de zee en knotsen op het strand...


Lees verder 21 juni 2024   1 dag oud
Klein geaderd witje - primair

Half juni is gepasseerd en dan zijn normaal gesproken de tweede generaties van de koolwitjes volop aanwezig. Nu worden er nog maar erg weinig gemeld in de routes van het meetnet vlinders. Het groot koolwitje is min of meer normaal..


Lees verder 20 juni 2024   2 dgn oud

Archief