Natuurberichten

Pagina 1 van 1381 - 13807 Resultaten

Stormbos bij Exloo

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat een zeer zware storm Nederland trof. Samen met de storm van een half jaar eerder werd een enorme verwoesting aangericht in de bossen. Miljoenen bomen werden geveld en duizenden..


Lees verder 2 april 2023   1 uur oud
Frater Willibrordus Prijs Fenolijn

Met een beschrijving van late gierzwaluwen heeft dichter en schrijver Diet Groothuis de Frater Willibrordus Prijs gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1. De prijs is in het..


Lees verder 2 april 2023   3 uur oud
Reigersbek

Het Zaans Museum bewaakt een schat: de originele aquarellen van bloemen, insecten en landschappen uit de jaren 1903-1940, gemaakt voor de plaatjesalbums van Verkade. Geen betere plek dan deze schatkamer om nieuwe, eigentijdse..


Lees verder 2 april 2023   6 uur oud
staartmees nest  Flickr CCBYNCND2

Staartmees met spinragnest en beekprik kronkelt en paait...


Lees verder 2 april 2023   6 uur oud
Twee otters in het water

Na jaren afwezigheid is de otter weer terug in Nationaal Park De Biesbosch. Onlangs werd het dier meerdere keren gezien via een wildcamera in het gebied. Boswachter Harm Blom: “Het zat in de lijn der verwachting, de spanning nam..


Lees verder 1 april 2023   23 uur oud

Ondanks het tegenvallende weer hebben vrijwilligers bij de eerste Nationale Schelpenteldag op zaterdag 25 maart meer dan 34.000 schelpen geteld op de Nederlandse stranden. Meer dan duizend enthousiaste deelnemers brachten met hulp..


Lees verder 1 april 2023   1 dag oud
lindenspitskop

De app ObsIdentify maakt het mogelijk om op laagdrempelige wijze een steentje bij te dragen aan onze kennis van de biodiversiteit. Nieuwe waarnemers leren de natuur kennen en de verzamelde gegevens worden beschikbaar gesteld aan..


Lees verder 1 april 2023   1 dag oud

Mossels zijn gezond en lekker. Oesters zijn al chiquer, maar het hoogst gewaardeerd is de Sint-Jacobsschelp. Die eet je alleen in de betere visrestaurants. Heel onverwacht gratis en massaal zo'n dure delicatesse in ons eigen..


Lees verder 1 april 2023   1 dag oud
strontvlieg  wiki CCBY3 Wikimedia Commons

Strontvlieg is niet wat je denkt en roodborsttapuit begint met broeden...


Lees verder 1 april 2023   1 dag oud

De zeeën op onze planeet bevatten bijna 2,5 miljard jaar geleden afwisselend meer of minder zuurstof. Dat komt door het langzame ‘wiebelen’ van de draaiende aarde. De Utrechtse promovenda Margriet Lantink: “Dat de aarde..


Lees verder 31 maart 2023   1 dag oud

Archief