Natuurberichten

Pagina 1161 van 1211 - 12106 Resultaten

Uitnodiging bijeenkomst Terreinbeheer

Op 17 december a.s. organiseert Alterra samen met het Bosschap (het bedrijfschap voor bos en natuur) een landelijke discussiebijeenkomst over beheer van bos- en natuurterreinen. Wat is er voor nieuws onder de zon? In het..


Lees verder 5 december 2008   13 jaar oud
weerschijn drinkt klein

De Vlinderstichting ontving een link naar een boeiend filmpje op Youtube. Hierin wordt beweerd dat er in Siberië bloeddrinkende nachtvlinders zijn gevonden. Vindt u het maar een raar verhaal? In dit filmpje kunt u het zelf zien en..


Lees verder 4 december 2008   13 jaar oud
Dikkopschildpad

Op 23 oktober jl. spoelde in Noord-Holland boven Callantsoog ter hoogte van Groote Keeten een ongewone bezoeker aan in Nederland; een onechte karetschildpad of dikkopschildpad (Caretta caretta). Een maand later, op 21 november,..


Lees verder 4 december 2008   13 jaar oud
kleine zwaan, wikipedia, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 License

De kleine zwaan is een van de drie zwanensoorten die jaarlijks in ons land gezien wordt. Helaas gaat het wereldwijd niet zo heel erg goed met deze soort. In België draagt men deze fraaie soort een warm hart toe, getuige..


Lees verder 3 december 2008   13 jaar oud
Zeearend in vergelijking met buizerd en sperwer

Onlangs is bij Dronten een dode zeearend gevonden, waarvan vermoed werd dat hij is omgekomen door tegen een windmolen aan te vliegen. Het dier is aan Alterra overgedragen, waar Hugh Jansman er deze week sectie op uitvoerde. Hij..


Lees verder 3 december 2008   13 jaar oud
dwergmuis PETER TWISK

Ga juist in deze tijd van het jaar op mini-expeditie door een jungle van gras en zoek een nest van de dwergmuis. Waarnemingen zijn zeer welkom!..


Lees verder 2 december 2008   13 jaar oud
zeehonden_op_strand

De gewone zeehonden in de Waddenzee zijn in 2008 geheel hersteld van de virusepidemie uit 2002. Dat blijkt uit tellingen van Wageningen IMARES die deze jaarlijks verricht in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 2 december 2008   13 jaar oud
pasja klein

Nederlanders zijn echte globetrotters. Waar je ook komt in het buitenland: je komt er Hollanders tegen. Veel natuurwaarnemingen gaan dan ook in boekjes en op foto’s mee terug, terwijl men er in die landen vaak grote behoefte aan..


Lees verder 1 december 2008   13 jaar oud
Krakeend, wikipedia, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 License

Het gaat hartstikke lekker met de krakeend in ons land. Het gaat ‘m letterlijk voor de wind. Alhoewel de krakeend minder algemeen is dan de gewone wilde eend, leven er hier toch zo’n 7000 broedparen. Dat is een stuk meer dan de..


Lees verder 1 december 2008   13 jaar oud
edelhert op terschelling

Ineens was daar het gerucht dat er edelherten op Terschelling waren. Maar was er ook bewijs? En waar kwamen ze dan vandaan?..


Lees verder 29 november 2008   13 jaar oud

Archief