Natuurberichten

Pagina 1165 van 1274 - 12732 Resultaten

Fjord (gadget) in natuurgebied solleveld op de grens van Monster en den haag, publiek domein

Afgelopen vrijdagmiddag is in het Fochteloërveen een Fjordenpaard ternauwernood gered van de verdrinkingsdood. Het paard was in een veenput aan de rand van het Esmeer terecht gekomen. ..


Lees verder 1 september 2009   12 jaar oud
Edelhert

Vanaf half september zijn de activiteiten van bronstige edelherten te zien op verschillende plekken in Nederland. De Zoogdiervereniging maakte opnames van een eerdere bronstperiode. ..


Lees verder 1 september 2009   12 jaar oud
hop www.ivnvechtplassen.org

De laatst dagen ‘regent’ het hoppen in ons land met meldingen uit diverse provincies. Vroeger was begin oktober de kans om een hop te zien het grootst; nu worden de vogels steeds vaker al in augustus gespot. Het aantal hoppen in..


Lees verder 1 september 2009   12 jaar oud
Noordse streepvaren in Muiden

Noordse streepvaren is een bijzondere rots- of muurplant die al enkele keren in Nederland is waargenomen. Door werkzaamheden aan de muren waarop de plant opdook, is de soort echter telkens weer verdwenen. Nu is deze bijzondere..


Lees verder 31 augustus 2009   12 jaar oud
NNN2009 klein

Afgelopen vrijdagavond 28 augustus vond de vijfde nationale nachtvlindernacht plaats. Het weer was niet optimaal, maar volhouders werden beloond met flinke aantallen vlinders op stroop. Het lijkt dat de zwarte-c-uil de huismoeder..


Lees verder 31 augustus 2009   12 jaar oud
gele berk gadget

De warmste dag van deze zomer staat nog vers in het geheugen; nu lijkt de herfst alweer voor de deur te staan. In de natuur beginnen de eerste bladeren te verkleuren of vallen zelfs al van de boom. De berk is altijd een van de..


Lees verder 30 augustus 2009   12 jaar oud
Wesp koningin. Foto: Soebe, GNU-licentie

De afgelopen dagen werd door diverse media gemeld dat het hoogtepunt van de wespenoverlast pas in september verwacht wordt. Koninginnen zouden door het mooie weer langer doorgaan met het leggen van eitjes en daardoor ook twee keer..


Lees verder 30 augustus 2009   12 jaar oud
boommarter

Al tientallen jaren is het de vraag of er nog een zich voortplantende populatie boommarters in Noord-Brabant leeft. Gedacht werd dat ze in de vorige eeuw uit Noord-Brabant verdwenen waren. Incidenteel werd er nog een..


Lees verder 29 augustus 2009   12 jaar oud
Draaihals. Foto: Aelwyn. GNU-licentie voor vrije documentatie

Deze week werd ik op het SOVON-kantoor gebeld door een mevrouw die een ‘rare’ vogel op haar gazon had. Hij zat er al een paar minuten en pikte voortdurend in het gras. Mijn alarmbellen begonnen te rinkelen: een draaihals?..


Lees verder 29 augustus 2009   12 jaar oud
kleine tanglibel klein

Het proefproject Meers, het eerste natuurontwikkelingsproject langs de grensmaas, blijft zijn vruchten afwerpen. Sinds 2000 worden zelfs zo af en toe volwassen exemplaren van de kleine tanglibel waargenomen. Ook dit jaar zijn ze..


Lees verder 28 augustus 2009   12 jaar oud

Archief