Natuurberichten

Pagina 1170 van 1190 - 11894 Resultaten

onderhoud oever

In de zomermaanden groeit de natuur volop. Beheerders van natuurterreinen zijn druk in de weer om de natuur op een goede manier te beheren. Zo moet bijvoorbeeld oevervegetatie van vennen en plassen worden gemaaid en verwijderd...


Lees verder 20 juni 2008   13 jaar oud
zuidelijke keizer

De zuidelijke keizerlibel is een zeldzame zwerver, die de laatste jaren meer wordt gezien in ons land. Ook in 2008 zijn er al diverse meldingen. ..


Lees verder 20 juni 2008   13 jaar oud
jongevosjes

Jonge vosjes bekijken? Het kan op ZoogdierTV. Maar ook in levende lijve. Jonge vossen worden in maart en april geboren in een klein hol onder de grond. Een worp bestaat uit 3 tot 9 jongen, maar meestal zijn het er ongeveer 4 tot..


Lees verder 19 juni 2008   13 jaar oud
boerenzwaluwnest Wikipedia GNU Free Documentation license

In deze tijd van het jaar zie je ze op het platteland letterlijk vliegen: de boerenzwaluwen. Zijn naam verraadt het al, de boerenzwaluw bouwt zijn nestje het liefst op een boerenbedrijf. Maar ook een manege vindt hij prima...


Lees verder 19 juni 2008   13 jaar oud
duiparelmoer klein

In de duinen van Noord-Holland zijn de eerste duinparelmoervlinder waargenomen. Deze zeldzame vlinder is uit het binnenland vrijwel verdwenen, maar komt in de duinen nog voor. Op 21 juni zullen vele vlinderaars naar de vlinder op..


Lees verder 18 juni 2008   13 jaar oud
Kievitsnest Wikipedia GNU Free Documentation license

Iedere vogel legt in mei een ei, behalve de kievit en de griet, die leggen in de meimaand niet. De kievit legt inderdaad al veel eerder eieren, maar de griet dan? De griet is een andere naam voor kwartelkoning en deze soort komt..


Lees verder 18 juni 2008   13 jaar oud
Strandplevier_-_Kentish_Plover_-_Charadrius_alexandrinus_-_Marcel_Langelaan_-_Buiten-beeld

Het gaat slecht met de Nederlandse kustvogels. Van de 23 soorten die het moeilijk hebben, worden er 15 ernstig bedreigd en zijn er al 2 uit ons land verdwenen. De strandplevier is één van de vogelsoorten die het moeilijk heeft. ..


Lees verder 17 juni 2008   13 jaar oud
bruinzandoog klein

De bruin zandoogjes zijn losgekomen. Afgelopen week zijn de vlinders uit hun pop gekomen en nu zijn ze volop te zien. Deze grote bruine vlinder zit zelden alleen, maar vaak met tientallen tot honderden bij elkaar...


Lees verder 17 juni 2008   13 jaar oud
Zeepkruid. Fotograaf Teun Spaans, via Wikipedia vrij gebruik onder GFD-licentie

Het zeepkruid gaat bloeien. Zeepkruid behoort tot de anjerfamilie. De plant kan zeventig centimeter hoog worden en heeft prachtige, heerlijk geurende, roze bloemen en langwerpige, tegenoverstaande bladeren. De plant doet wel iets..


Lees verder 16 juni 2008   13 jaar oud
aantasting door paardenkastanjemineermot

Op veel plaatsen vertonen de bladeren van paardenkastanjes weer massaal bruine vlekken. Het gaat om aantastingen door de paardenkastanjemineermot. ..


Lees verder 16 juni 2008   13 jaar oud

Archief