Natuurberichten

Pagina 1176 van 1532 - 15314 Resultaten

drieteenstrandloper, http://www.ecnc.org/publications/freenatureimages

Wat doet een vogelonderzoeker precies? En hoe zien zijn dagen eruit op een verlaten toendra in Groenland? Vogelonderzoekers Jeroen Reneerkens en Stefan Sand geven sinds kort een inkijkje in hun leven tijdens hun onderzoek naar de..


Lees verder 31 juli 2012   11 jaar oud
Barnsteenslak met parasiet

De Gewone barsteenslak is een landslak die in ons land en in zowat gans Europa vrij algemeen voorkomt. Je kan ze terugvinden in vochtige gebieden en langs de waterkant. Maar het leven van een barnsteenslak is niet altijd even..


Lees verder 30 juli 2012   11 jaar oud
Ambrosia

Als we de ambrosiaplant in Nederland zijn gang laten gaan, kan het hooikoortsseizoen in de toekomst twee maanden langer gaan duren. Herkennen van deze plant is echter lastig. Daarom heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit..


Lees verder 30 juli 2012   11 jaar oud

Het is erg slecht gesteld met de vlinders. Er vliegen veel minder dan normaal in deze tijd van het jaar. Een paar weken geleden was het weer nog de oorzaak, maar ook tijdens de afgelopen mooie dagen was het aantal vlinders heel..


Lees verder 30 juli 2012   11 jaar oud
Blauwe bosbes, K.U.Leuven Campus Kortrijk, http://www.kuleuven-kulak.be/bioweb/

Nu is het de tijd om bessen uit de heidefamilie te oogsten. In het wild zijn in juli en augustus rijpe blauwe bosbessen te vinden; in sommige tuinen kun je de grotere blauwe bessen oogsten. Vanaf eind augustus is ook de rode..


Lees verder 29 juli 2012   11 jaar oud
Prooioverdracht boomvalk: mannetje heeft prooi net overgedragen aan vrouwtje die ermeen naar jongen vliegt

Wie nu naar het Kempen~Broek gaat heeft een goede kans om boomvalken te zien. Boomvalken hebben nu jongen en jagen op vliegende insecten boven bloemrijke graslanden, onder andere bij de Graus. Komt dat zien!..


Lees verder 29 juli 2012   11 jaar oud
Jonge zwarte ooievaar

Afgelopen weken zijn er al op allerlei plekken Zwarte Ooievaars gemeld, en dat worden er komende weken nog wel meer. Augustus is immers de beste tijd om deze bijzondere soort in ons land te zien. Meestal gaat het om overvliegende..


Lees verder 27 juli 2012   11 jaar oud
argusvlinder klein

Vroeger kon je hem overal vinden in Vlaanderen, langs zandpaden, op muurtjes of op steile bermen. Maar de Argusvlinder lijkt wel van het toneel verdwenen. Enkel uit de kustpolders, het Antwerps havengebied en de Maaskant komen er..


Lees verder 27 juli 2012   11 jaar oud
gele weidemier,wortelbladluis

Gele weidemieren ‘kweken’ luizen voor suiker in de vorm van honingdauw en eiwitten die ze verkrijgen door het opeten van de luizen. Nieuw internationaal onderzoek toont aan dat in meer dan de helft van de op Schiermonnikoog..


Lees verder 27 juli 2012   11 jaar oud

Op 25 juli is de feestdag van Sint Jakobus, en toevallig of niet, juist nu staat het Jakobskruiskruid volop in bloei. Het Jakobskruiskruid staat bekend om zijn gifstoffen (alkaloïden) die met name de lever aan tasten, en juist aan..


Lees verder 26 juli 2012   11 jaar oud

Archief