Natuurberichten

Pagina 1180 van 1211 - 12108 Resultaten

heivlinderhei

Een fraaie wandeling over de bloeiende heide. Blauwe lucht met stapelwolken en een lekkere temperatuur van 22 graden. Bij een pol struikheide gekomen lijkt deze te ontploffen van de vlinders. Herstellen de heidevlinders zich?..


Lees verder 20 augustus 2008   13 jaar oud
Brak grasland Yersekemoer De Waal

Welk grondwaterregime is gewenst voor een optimaal beheer van de verschillende typen voedselarme venen in ons land? Welke ambities zijn, gegeven het aanwezige substraat, realistisch bij omvorming van productiebos naar natuurbos?..


Lees verder 20 augustus 2008   13 jaar oud
boommarter over brug

Een bijzondere waarneming in Overijssel: een boommarter die de brug pakt en zich zo een nat pak bespaart...


Lees verder 19 augustus 2008   13 jaar oud
basilicum

Voor bij de mozarella met tomaat stond de basilicum in de vensterbank van de keuken. Hoewel we er regelmatig van gebruikten ging hij toch wel erg snel op. Nader onderzoek bracht ons bij de dader...


Lees verder 18 augustus 2008   13 jaar oud
huisspitsmuis Texel

Tot voor kort hadden de bijzondere geheel zwarte waterspitsmuizen op Texel het eiland voor zich alleen. Nu rukt de huisspitsmuis er op. ..


Lees verder 18 augustus 2008   13 jaar oud
Garnalenvisserij Tulp

Wie vakantie viert op Texel, kan zo een dagje de Waddenzee op met een garnalenschip. In de Waddenzee komen veel garnalen voor. Van oudsher wordt er op deze kreeftachtigen gevist in de Waddenzee. Dat gebeurt met een relatief..


Lees verder 17 augustus 2008   13 jaar oud
massaspons1

Op de Nederlandse kust komen circa 25 verschillende soorten sponzen voor. De zeer zeldzame massaspons wordt de laatste tijd steeds vaker waargenomen. ..


Lees verder 17 augustus 2008   13 jaar oud
witbandkruisbek

Er lijkt een invasie van witbandkruisbekken op komst. In Engeland zijn inmiddels de eerste exemplaren waargenomen van deze uit Noordoost-Europa afkomstige vogel. ..


Lees verder 16 augustus 2008   13 jaar oud
eikelmuizen

In Limburg zijn enkele nesten van jonge eikelmuizen gevonden. Dit is zeer bijzonder omdat kenners deze soort als bijna uitgestorven beschouwen. De Zoogdiervereniging VZZ ziet de vondst als een hoopgevend teken voor de muizensoort..


Lees verder 16 augustus 2008   13 jaar oud
vlierbessen

De eerste rijpe vruchten van de gewone vlier zijn inmiddels gesignaleerd. De verwachting is dat de vruchtrijping zich anderhalve week eerder zal voordoen dan vroeger het geval was...


Lees verder 15 augustus 2008   13 jaar oud

Archief