Natuurberichten

Pagina 1180 van 1290 - 12900 Resultaten

visarend

In de Nieuwkoopse Plassen merk je dat het najaar wordt. Twee visarenden vetten zich op, de eerste smienten zijn gearriveerd en zo’n 20 zilverreigers die in Nederland overwinteren staan in de graslanden. ..


Lees verder 7 september 2009   12 jaar oud
Duindoorn met vruchten

‘Dwars door de duinen’. Zo heet een fraai boek over de natuur in onze kuststreek. Maar een duindoornstruweel op je pad brengt je al gauw op andere gedachten. Daar is met die scherpe doorns geen doorkomen aan...


Lees verder 7 september 2009   12 jaar oud
bloeiende-klimop-GNUF

Klimop bloeit nu. De eerste bloeiende exemplaren konden al vanaf half augustus worden gezien, en vanaf nu bloeit klimop volop. Heerlijk voor veel bijen, zweefvliegen en vlinders. Zo aan het eind van de zomer zijn veel planten..


Lees verder 7 september 2009   12 jaar oud
keizersmantel vrouw klein

In een eerder Natuurbericht werd melding gemaakt van veel waarnemingen van keizersmantel in 2009 en het vermoeden dat deze verdwenen soort zich weer voortplant in Nederland. Inmiddels is het bewijs geleverd. In Zwolle zijn eitjes..


Lees verder 6 september 2009   12 jaar oud
Twee pasgeboren gladde slangetjes. Dat de eerste vervelling aanstaande is, is te zien aan de grijswitte kleur van de loslatende bovenste huidlaag.

De vroege worpen hebben al plaatsgehad, maar de piektijd voor pasgeboren slangen staat voor de deur. De komende maand is het dus speuren naar kluwentjes pasgeboren slangetjes. Pasgeboren addertjes en gladde slangetjes zijn te..


Lees verder 6 september 2009   12 jaar oud
Pruikzwam 1
Hericium erinaceus
M.W.Boomsluiter

De pruikzwam is een opvallende verschijning onder de paddenstoelen. Het bleke vruchtlichaam, soms ter grootte van een voetbal is bedekt met grote hangende en zachte stekels. De pruikzwam wordt zelden gezien in ons land...


Lees verder 5 september 2009   12 jaar oud

Bent u in Friesland en ziet u een kangoeroe door het landschap springen, twijfelt u dan niet aan uw geestelijke gezondheid! U bent niet overspannen en er mankeert ook niets aan uw ogen. Na ontsnapping bij zijn baasjes in..


Lees verder 5 september 2009   12 jaar oud
Ooievaar in vlucht

De trektijd is weer begonnen. Nu is het vooral een kwestie van veel naar boven turen. Wie weet ziet u een ‘belletje’ trekkende ooievaars. ..


Lees verder 5 september 2009   12 jaar oud
Kat met muis

Huiskatten, gewoonweg achtergelaten of door hun eigenaar uit het oog verloren, verwilderen vaak uiteindelijk in natuurgebieden. Het gebeurt regelmatig dat mensen hun kat of poes meenemen op vakantie, bijvoorbeeld naar Texel. Ze..


Lees verder 4 september 2009   12 jaar oud
Monarchvlinder klein

Afgelopen zaterdag heeft een monarchvlinder meer dan twee uur op een vlinderstruik in Veenendaal gezeten. Deze Noord-Amerikaanse soort wordt maar heel af en toe in Nederland gezien. Hij is bekend vanwege de lange trektochten naar..


Lees verder 4 september 2009   12 jaar oud

Archief