Natuurberichten

Pagina 1253 van 1529 - 15285 Resultaten

Krabbenlarfje op kwalletje, Grevelingenmeer, 2011

De levenscyclus van krabben bestaat in eerste instantie uit een larvaal stadium dat als onderdeel van het plankton in de waterkolom zweeft. Pas na een hele serie vervellingen krijgen de larfjes het uiterlijk van minuscule..


Lees verder 4 september 2011   12 jaar oud
Slanke duingentiaan

In de Vuurtorenvallei op Schiermonnikoog bloeien deze zomer duizenden slanke duingentianen. De duingentiaan is in heel Nederland bedreigd en wordt ook op Schiermonnikoog steeds zeldzamer. Dat het paarsblauwe bloempje zo massaal de..


Lees verder 3 september 2011   12 jaar oud
Huiszwaluw

Heuglijk nieuws: dit jaar is een van de tillen in de gemeente Westerveld bezet door huiszwaluwen. De vogels vliegen af en aan. In de gemeente zijn vier huiszwaluwtillen geplaatst, mede mogelijk gemaakt door Vogelbescherming..


Lees verder 3 september 2011   12 jaar oud
Wolf bij Duiven

Verbaasde automobilisten in Duiven zagen vorig weekend waarschijnlijk de eerste wolf in Nederland. Op klaarlichte dag probeerde het dier een weg over te steken, maar vanwege de drukte en alle commotie die ontstond lukte dat niet...


Lees verder 2 september 2011   12 jaar oud
Meikever op 27 augustus 2011

Door de combinatie van het zeer droge en warme voorjaar met de koele en zeer natte zomer zien we een bijzondere ontwikkeling van rozekevers, meikevers, snuitkevers en langpootmuggen. Een deel van de engerlingen, de larven van de..


Lees verder 2 september 2011   12 jaar oud
Wilde runderen in Rhodopen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op vrijdag 2 september vertrekt een kudde van 12 wilde paarden naar Bulgarije. Deze koniks komen uit het natuurgebied de Gelderse Poort tussen Arnhem en Nijmegen en verhuizen naar de ruige wildernis van de Oostelijke Rhodopen in..


Lees verder 2 september 2011   12 jaar oud
Tureluur

De weidevogels hebben in het Groene Hart – Hollandse Waarden een goed broedseizoen gehad. Dit blijkt uit inventarisaties die in het gebied zijn uitgevoerd. In de Donkse Laagten en Polder Stein Noord hebben grote aantallen..


Lees verder 1 september 2011   12 jaar oud

De noordse glazenmaker is altijd een zeer zeldzame soort geweest waardoor het niet makkelijk is om deze libel te zien te krijgen. Vroeg in de ochtend bij hoogveen en vennen met een veenmosvegetatie heb je de beste kans. De piek..


Lees verder 1 september 2011   12 jaar oud
Muurhagedis in Heverlee, één van de spoorweglocaties waar de soort het goed doet.

Een recente studie in het wetenschappelijke tijdschrift Science liet zien dat leefgebieden van 764 planten- en diersoorten de afgelopen jaren als gevolg van temperatuurstijging gemiddeld 17 kilometer per tien jaar naar het noorden..


Lees verder 1 september 2011   12 jaar oud

Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht en Stichting RAVON doen een herhaalde oproep om verdachte sterfte bij amfibieën te melden. Het gaat om wateren waarin meerdere dode kikkers, padden of salamanders..


Lees verder 31 augustus 2011   12 jaar oud

Archief