Natuurberichten

Pagina 1290 van 1311 - 13102 Resultaten

TEek Frank Harteveld (één van de vangers van IVN
Goeree Overflakkee)transmissie microscoop

De Natuurkalender telt waar en wanneer mensen tekenbeten oplopen. Afgelopen weken steeg dit aantal enorm met een record van 80 meldingen tijdens de laatste week van mei. Maar wat is een tekenbeet eigenlijk? En waarom noem je het..


Lees verder 25 juni 2008   14 jaar oud
Struikheide Wikipedia GNU Free Documentation license

De voorspelmodule van de Natuurkalender voorspelt de eerste bloei van de struikheide voor komende week. Dit is iets later dan vorig jaar toen het grootste deel van de eerste bloeiwaarnemingen in juni werd gemeld. ..


Lees verder 24 juni 2008   14 jaar oud
Rotsduif wikipedia is licensed under the Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 License. In short: you are free to share and make derivative works of the file under the conditions that you appropriately attribute it, and that you distribute it only under a license identical to this one. Official license

Een 45-jarige dierenliefhebber uit Warmenhuizen (Noord-Holland) raakte onlangs bij Schoorldam zijn auto kwijt toen hij een duif uit een benarde positie bevrijdde. ..


Lees verder 23 juni 2008   14 jaar oud
brandgans nest bijgesneden

In het natuurgebied Wormer- en Jisperveld (Noord Holland) leven brandganzen en weidevogels op dit moment in dezelfde wei. Zitten ze elkaar daar in de weg of gaat het samen eigenlijk wel goed? ..


Lees verder 23 juni 2008   14 jaar oud
muurhagedis kop

In Nederland komen van nature vier soorten hagedissen voor: de zeldzame muurhagedis (alleen in Maastricht), de geheimzinnige hazelworm (een pootloze hagedis) en de zandhagedis en levendbarende hagedis, die door heel Nederland..


Lees verder 22 juni 2008   14 jaar oud
gewone dwergvleermuis op hand

De natuur blijft mensen verrassen. Zeil je veertig mijl voor de kust van IJmuiden, kom je ineens op klaar lichte dag een vleermuis tegen. ..


Lees verder 22 juni 2008   14 jaar oud
ransuil

Hou je van vogels, dan hou je niet van voetbal, lijkt in de meeste gevallen op te gaan. Toch heeft zo'n EK grote voordelen.....


Lees verder 21 juni 2008   14 jaar oud
Oranje kleurvariant kleine vlokslak, Grevelingenmeer

Met het voortschrijden van de Europese kampioenschappen voetballen en het succes dat onze jongens nu al hebben behaald, is oranje de kleur die in heel Nederland en op diverse plaatsen in Zwitserland overheerst. Vlaggetjes,..


Lees verder 21 juni 2008   14 jaar oud
onderhoud oever

In de zomermaanden groeit de natuur volop. Beheerders van natuurterreinen zijn druk in de weer om de natuur op een goede manier te beheren. Zo moet bijvoorbeeld oevervegetatie van vennen en plassen worden gemaaid en verwijderd...


Lees verder 20 juni 2008   14 jaar oud
zuidelijke keizer

De zuidelijke keizerlibel is een zeldzame zwerver, die de laatste jaren meer wordt gezien in ons land. Ook in 2008 zijn er al diverse meldingen. ..


Lees verder 20 juni 2008   14 jaar oud

Archief