Natuurberichten

Pagina 1368 van 1551 - 15503 Resultaten

Amerikaanse ribkwal

Sinds 2006 is de Amerikaanse ribkwal een exotische gast in onze zoute wateren. Hij vestigde zich meteen explosief langs de gehele Nederlandse kust en ook elders op onder andere de Duitse, Deense en Zuid-Noorse kust en de Baltische..


Lees verder 9 juli 2010   13 jaar oud
eerste egelbabies 2010 Venlo

In het zuiden van Nederland zijn al op diverse plekken egels met jongen gesignaleerd. In de noordelijkere delen lijkt dit nog niet het geval te zijn. Dat blijkt uit meldingen die bij de Zoogdiervereniging binnen kwamen...


Lees verder 9 juli 2010   13 jaar oud
velduil

Goed nieuws van Natuurmonumenten deze week: op Schiermonnikoog hebben dit jaar zes à zeven paartjes van de velduil gebroed. Dat is een aangename verrassing voor de liefhebbers van deze uilen, want dit jaar ging zelfs even het..


Lees verder 9 juli 2010   13 jaar oud
Waterteunisbloem

Het zijn taaie rakkers die Zuid-Amerikanen. Offensief en standvastig. Maar als we in de tegenaanval gaan, of - beter nog - ze voorblijven, blijken ze toch best uit te schakelen. Om die missie te blijven volbrengen moeten we ze wel..


Lees verder 8 juli 2010   13 jaar oud
Adder

De adderpopulatie in het Friese laagveen groeit. Dat blijkt uit recent gepubliceerde resultaten van het Meetnet Reptielen over het jaar 2009. Onze drie inheemse slangensoorten (gladde slang, ringslang en adder) werden op de 357..


Lees verder 8 juli 2010   13 jaar oud

De meeste nachtvlinders zijn, zoals de naam al zegt, ’s nachts actief. Dat betekent dat we ze niet zo makkelijk te zien krijgen. Daarom zijn er speciale manieren ontwikkeld om toch een beeld van dat nachtleven te krijgen...


Lees verder 7 juli 2010   13 jaar oud
koolmees

Voor het eerst is vastgesteld dat een vogel, de koolmees, niet alleen weet wie zijn buren zijn maar ook echt hun persoonlijkheid kent. Hoe leer je je buren kennen? Door naar hun gezang te luisteren. Lange liedjes met een snel..


Lees verder 6 juli 2010   13 jaar oud
Otter

Voor het eerst in dertig jaar is in de Randstad weer een otter gesignaleerd, in het natuurgebied De Vechtplassen van Natuurmonumenten. De otter werd vastgelegd met een cameraval...


Lees verder 6 juli 2010   13 jaar oud
pimpelmees

Wie de laatste dagen (ondanks, of juist dankzij de hitte) buiten is geweest, zal het mogelijk ook opgevallen zijn: het opvallend hoge aantal jonge pimpelmezen. Wat eerder in het voorjaar al vermoed werd, is bewaarheid. De..


Lees verder 6 juli 2010   13 jaar oud
Aardkastanje

Hij staat vanaf half juni volop in bloei, maar wordt door weinigen gezien. Hoewel een zoektocht op Google anders doet vermoeden wordt hij niet meer gegeten. De aardkastanje is daarvoor te onopvallend en te zeldzaam in Nederland...


Lees verder 5 juli 2010   13 jaar oud

Archief