Natuurberichten

Pagina 1369 van 1554 - 15535 Resultaten

Het koevinkje komt vooral veel voor op de hogere zandgronden. In de duinen van Zuid-Kennemerland is de soort echter ook aanwezig en wordt hij momenteel in grote aantallen gezien...


Lees verder 19 juli 2010   13 jaar oud
Bijenorchis
Foto: Wout van der Slikke

In januari stelden we de vraag of de strenge winter de opmars van Bijenorchis in ons land tot staan had gebracht. Tal van vondsten maakten de afgelopen weken duidelijk dat deze fraaie zuidelijke orchidee de koude goed heeft..


Lees verder 19 juli 2010   13 jaar oud
Zoete kers, Prunus avium. GNU FD-licentie. Naam fotograaf onbekend

Door de droogte begin deze zomer begon het Nederlandse fruit minder te groeien. Dankzij de regen van de afgelopen week heeft het de groei weer te pakken. Wel heeft de harde wind een aantal fruittelers veel schade opgeleverd. Dat..


Lees verder 18 juli 2010   13 jaar oud
Onderaan de eieren van de ringslang, de bovenste rij bestaat uit 3 losse cocons van de Hageheld (nachtvlinder)

RAVON krijgt op het moment veel meldingen van vondsten van reptieleneieren, die achteraf niet van reptielen afkomstig blijken te zijn. Het zijn nachtvlindercocons en dan meestal de cocons van de Hageheld (Lasiocampa quercus). De..


Lees verder 18 juli 2010   13 jaar oud
Staartmees voedt elf jongen.
Gemaakt door Gary Shilton, RSPB afdeling Fairburn Ings. Foto mag alleen gebruikt worden onder vermelding van naam fotograaf en locatie.

Als jonge moeder ben je maar druk. Voeden, voeden, voeden… want daar worden kleintjes groot van. In de natuur is het niet anders, jonge vogels groeien op tot sterke volwassenen met voldoende en het juiste voedsel. Daar gaat heel..


Lees verder 17 juli 2010   13 jaar oud
huiskat met prooi

Uw huiskat kan een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek naar zoogdieren in het kader van het project Zoogdieratlas.nl. Wij willen graag weten welke muizen uw kat vangt...


Lees verder 17 juli 2010   13 jaar oud
Sepia tweeling Oosterschelde

Sportduikers hebben recent een bijzondere waarneming gedaan in de westelijke Oosterschelde: een Sepia tweeling in één eitje. Biologen breken zich nu het hoofd over de vraag: is het een eeneiige tweeling of een twee-eiige tweeling..


Lees verder 16 juli 2010   13 jaar oud
Afgewaaid nest waarna kraaien er in hebben zitten wroeten.

De eerste vlinders van de eikenprocessierupsen zijn uitgevlogen. De uitvliegdatum is vergelijkbaar met vorig jaar. Door de harde wind zijn de nesten die vol met brandharen zitten uit de bomen gewaaid met alle risico’s van dien..


Lees verder 16 juli 2010   13 jaar oud
Jonge zeearend geringd in Oostvaardersplassen. Mei 2009. Foto: Staatsbosbeheer.

Het noodweer in het weekend van 10 juli heeft grote invloed gehad op het nest van de zeearenden in de Oostvaardersplassen, waar ze dit jaar een jong hebben groot gebracht. De boom is gedeeltelijk gebroken waardoor het nest een..


Lees verder 16 juli 2010   13 jaar oud
Koolzaad

De gele bloemen die vooral in de voorzomer de bermen geel kleuren, blijken in de meeste gevallen raapzaad te zijn. Koolzaad komt in het wild maar op zeer beperkte schaal voor in Nederland. Dat blijkt uit een recent verschenen..


Lees verder 15 juli 2010   13 jaar oud

Archief