Natuurberichten

Pagina 1372 van 1407 - 14064 Resultaten

logo bunzing

Het Jaar van de Bunzing heeft al meer dan 520 waarnemingen opgeleverd. Maar meer waarnemingen zijn welkom! ..


Lees verder 9 september 2008   14 jaar oud
graszanger, wikipedia, GNU Free Documentation License

Bijna ongemerkt zijn er al twee kleine zuidelijke vogelsoorten met een mini-invasie in ons land bezig. Dit zijn de cettis' zanger en de graszanger. Beide zijn klein en onopvallend qua verenkleed, maar het geluid (de zang)..


Lees verder 9 september 2008   14 jaar oud
kardinaalsmuts vrucht, GNU Free Documentation License

In de nazomer en de herfst is de kardinaalsmuts in volle glorie te bewonderen. Op dit moment zijn de opvallende rozerode vruchten rijp. Wanneer deze open barsten komen er feloranje zaden tevoorschijn. Over een paar weken maken de..


Lees verder 8 september 2008   14 jaar oud
zwarte c-uil

Stropen is een geweldige hobby. Het feit dat het ‘s nachts is en donker maakt het al spannend en je weet ook nooit wat je allemaal te zien krijgt. Vooral uilen zijn prima te stropen. ..


Lees verder 7 september 2008   14 jaar oud
rode wouw

Het gaat relatief goed met de Nederlandse roofvogels, zo lijkt het. Na de succesvolle broedgevallen van de zeearend in de Oostvaardersplassen, heeft Noord-Nederland er sinds dit jaar ook een nieuwe broedende roofvogel bij: de rode..


Lees verder 7 september 2008   14 jaar oud

Tien purperreigers zijn sinds deze week op de voet te volgen tijdens hun trektocht naar Afrika. De reigers zijn uitgerust met een satellietzender, waarmee de locatie van de vogels tot op tien meter nauwkeurig te bepalen valt. Hun..


Lees verder 6 september 2008   14 jaar oud
knipsels

Met uitstekend weer, tientallen deelnemers en per excursie twee tot vier waargenomen verschillende soorten vleermuizen, is de Nacht van de vleermuis 2008 een succes geworden. Kinderen en volwassenen hebben nader kennis kunnen..


Lees verder 5 september 2008   14 jaar oud
Cottus perifretum

In 2005 bleek dat de zeldzame beekdonderpad in Nederland voorkomt. RAVON brengt nu de verspreiding van deze zeldzame vis in kaart. ..


Lees verder 5 september 2008   14 jaar oud
Groene Heide

Van zuid naar noord zijn de afgelopen weken onze heidevelden in bloei gekomen. Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren: er worden heidefeesten georganiseerd en heide­koninginnen verkozen. En hoe paarser de hei kleurt, des te..


Lees verder 4 september 2008   14 jaar oud
bandheideman

De bandheidelibel is een mobiele soort die snel profiteert van nieuwe geschikte omstandigheden. Voor 1980 was deze opvallende libel nog nooit in Nederland gezien. Inmiddels heeft hij zich sterk uitgebreid en in delen van..


Lees verder 4 september 2008   14 jaar oud

Archief