Natuurberichten

Pagina 1375 van 1554 - 15535 Resultaten

Elk jaar leidt het weer tot veel verontrusting en verbazing: de grijze spinseldekens van Stippelmotten. Ook in 2010 was het massaal raak, maar vanaf vandaag moet het weer goed komen: Sint-Jan brengt fris groen aan de kaalgevreten..


Lees verder 24 juni 2010   13 jaar oud
Levende kokkel in Oosterschelde

Eind vorige week hebben onderzoekers van Rijkswaterstaat, Imares en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) duizenden dode en stervende kokkels gevonden in de Oosterschelde. De oorzaak is nog niet bekend. Kokkels zijn..


Lees verder 24 juni 2010   13 jaar oud
gladde slang

Meestal worden in de eerste helft van mei de eerste volwassen gladde slangen in de zomerverblijven gezien. Dit jaar werden de eerste volwassen exemplaren echter pas eind mei waargenomen...


Lees verder 24 juni 2010   13 jaar oud
Lenteknotszwam

De Lenteknotszwam leek uit Nederland verdwenen. Natuurontwikkeling heeft hem bij de reïntegratie geholpen, maar van recente vindplaatsen verdwijnt hij ook weer als de vegetatie dichter wordt. Op de meer stabiele natuurlijke..


Lees verder 23 juni 2010   13 jaar oud

In Zuid Limburg zijn grote parelmoervlinders gezien. Deze vlinder, die nog wel op de Veluwe en op een aantal Waddeneilanden voorkomt, heeft nooit vaste populaties gehad in Limburg...


Lees verder 23 juni 2010   13 jaar oud

Het broedseizoen van de Nederlandse vogels is al weer een heel eind op streek. Eigenlijk zijn alle broedvogels die vanuit Afrika moeten komen ‘binnen’ en vliegen van de meeste soorten de eerste jongen rond. Schattige taferelen..


Lees verder 22 juni 2010   13 jaar oud
bunzing op het dak, thumb

Van tijd tot tijd komen er bijzondere waarnemingen binnen bij de Zoogdiervereniging. Als daar dan foto’s bij zitten is dat natuurlijk helemaal een feestje. Zo gaf Dirk van Rhee een waarneming door van een bunzing op het dak van..


Lees verder 22 juni 2010   13 jaar oud

Vanaf half juni tot eind juli vliegt het heideblauwtje. Deze in Nederland beschermde vlindersoort komt nog verspreid voor op vochtige heideterreinen. De komende weken is de vlinder op zijn top...


Lees verder 21 juni 2010   13 jaar oud

Boterbloemen. Wie kent ze niet? Ze staan al weken volop in bloei en behoren tot de weinige soorten die veel Nederlanders nog wel bij naam kennen. Dat er verschillende boterbloemen zijn is al bij minder mensen bekend. Laat staan..


Lees verder 21 juni 2010   13 jaar oud
Koekoek

Geniet ervan nu het nog kan. Een mooie zanger is het misschien niet, maar een karakteristieke roep heeft zij wel. Sinds april is het gekoekoek van de koekoek weer te horen, maar niet voor lang, want in augustus vertrekt zij al..


Lees verder 20 juni 2010   14 jaar oud

Archief