Natuurberichten

Pagina 1379 van 1527 - 15268 Resultaten

Dennenwolfsklauw wikipedia, Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation license, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. A copy of the license is included in the section entitled 'GNU Free Documentation license'.

Een vrijwilliger van Staatsbosbeheer heeft wolfsklauwen gevonden op de Veluwe, vlakbij Hoog Buurlo langs de A1. Het gaat om dennenwolfsklauw, een zeldzame soort die op de Rode Lijst van planten staat. ..


Lees verder 14 februari 2010   14 jaar oud
Gele kornoelje bloei, close-up. Foto Paul Busselen Katholieke Universiteit Leuven

De ontwikkeling van de gele kornoelje ligt momenteel vijf dagen achter op de normaal. Ten opzichte van het zeer vroege 2008 ligt hij echter 48 dagen achter op schema...


Lees verder 14 februari 2010   14 jaar oud
mannetje vroedmeesterpad met eitjes

De meeste amfibieën en reptielen zijn onder de huidige winterse omstandigheden nog volop in winterslaap. Toch worden ook in de winter zo nu en dan waarnemingen van amfibieën en reptielen bij RAVON gemeld. Zelfs in deze perioden..


Lees verder 14 februari 2010   14 jaar oud
Gewone rotgans in vlucht; vierkant; Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 2.5; De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

De rotgans is een algemene wintergast in ons land. De vele tienduizenden exemplaren komen vooral in Zeeland en op de Waddeneilanden voor. Daarnaast zijn er nog twee andere soorten rotganzen: de zwarte rotgans en de witbuikrotgans...


Lees verder 13 februari 2010   14 jaar oud
taigaboomkruiper, vierkant; GNU-licentie voor vrije documentatie

Op landgoed Hackfort Gelderland zag boswachter Willem Regtop een taigaboomkruiper. Het vogeltje liet zich tot op anderhalve meter benaderen om zich eens goed te laten bekijken. ..


Lees verder 13 februari 2010   14 jaar oud
Winterakoniet, GNU-licentie voor vrije documentatie

De winterakoniet is een van de eerste planten die aan het eind van de winter of het begin van de lente tevoorschijn komt. Momenteel komen de gele knopjes boven de grond. Op sommige plekken zijn ook al volledig bloeiende exemplaren..


Lees verder 12 februari 2010   14 jaar oud
Rivierdonderpad GNU-licentie voor vrije documentatie

Vissen houden van holle oevers die worden uitgesleten door stromende beken. In ons land zijn die oevers vaak verdwenen. Waterschap Veluwe heeft nu een beek op een aantal proeflocaties van kunstmatige schuilplaatsen voor vissen..


Lees verder 12 februari 2010   14 jaar oud
Koolmees

De lente lijkt nog ver weg, maar sommige vogelsoorten gaan binnenkort al broeden. De meeste vogels broeden tussen maart en juni, maar turkse tortels bijvoorbeeld, beginnen al vanaf half februari met hun eerste legsel. Waar broeden..


Lees verder 12 februari 2010   14 jaar oud
Tongvaren
Foto: Wout van der Slikke

Dat strenge vorst een klap kan betekenen voor exotische waterplanten in ons land, beschreven we al eerder. Maar ook sommige landplanten zijn niet bestand tegen al te strenge en langdurige koude. Vooral sommige varensoorten op..


Lees verder 11 februari 2010   14 jaar oud
kleine watersalamander

In februari kunnen de eerste watersalamanders weer worden verwacht. Dat je zelfs in perioden met ijs en nog wat laatste resten sneeuw al kleine watersalamanders kunt waarnemen, bewijst de melding van de eerste kleine..


Lees verder 11 februari 2010   14 jaar oud

Archief