Natuurberichten

Pagina 1379 van 1566 - 15660 Resultaten

Kompaskwal met sportduiker in Oosterschelde (2008)

Begin deze week kregen kompaskwallen flink wat aandacht in de media. Dat was niet om hun schoonheid. Door de aanhoudende noordwestelijke wind spoelden ze in ongekende aantallen aan op onze kust. Door de golven en stroming..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud
Wesp. GFDL-licentie

Landelijk zijn er grote verschillen in gemelde aantallen wespennesten. In het westen van het land worden ruim de helft meer wespennesten gemeld dan vorig jaar terwijl de aantallen in het oosten juist minstens gehalveerd zijn. Het..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud
Moeraswespenorchis

Ruim zestienhonderd orchideeën in allerlei kleuren en maten zijn de laatste weken geteld in de duinen van Hoek van Holland. En de teller staat niet stil. Vrijwilligers zijn nog altijd bezig de fraai gebloemde soort in beeld te..


Lees verder 30 juli 2010   13 jaar oud
Blue Sand-grasshopper (Sphingonotus caerulans subsp. caerulans) Kiezelsprinkhaan

Tussen de bielzen en kiezels van het oude spoorwegemplacement langs de Laan op Zuid in Rotterdam is bij toeval een nieuwe sprinkhaansoort voor Nederland ontdekt. Het gaat om de Kiezelsprinkhaan (Sphingonotus caerulans) die tot..


Lees verder 29 juli 2010   13 jaar oud
Stijf hardgras

Zomer in de stad. Onderweg naar het terras verdient het aanbeveling om goed naar de grond te kijken. Op diverse plekken in Amsterdam gaat het recent gearriveerde stadsplanten voor de wind. De afgelopen jaren zijn op diverse..


Lees verder 29 juli 2010   13 jaar oud
vervelling ringslang in het water

Onlangs is gebleken dat ringslangen ook wel eens in het water vervellen. Vervellingen van inheemse slangen worden altijd op het land gevonden, maar in juli werden op twee plaatsen vervellingen van ringslang in het water gevonden...


Lees verder 29 juli 2010   13 jaar oud

Na slechts één vondst in de vorige eeuw is er nu een tweede exemplaar van de populierengroenuil gevonden in ons land. Uit België zijn geen meldingen van deze soort bekend..


Lees verder 28 juli 2010   13 jaar oud
Veenmosvuurzwammetje

Het Veenmosvuurzwammetje, een paddenstoel van levend hoogveen, houdt zich ondanks grillig weer aan zijn natuurkalender...


Lees verder 28 juli 2010   13 jaar oud
Albino haas 2010

Bijna precies een jaar na dato en in hetzelfde gebied spotte natuurfotograaf Mark Schuurman een albino haas. Zou het dezelfde haas zijn als het jaar ervoor?..


Lees verder 27 juli 2010   13 jaar oud

De afgelopen weken zijn tientallen kleine ijsvogelvlinders gezien in de regio ten zuidoosten van Eindhoven. De kleine ijsvogelvlinder is zeldzaam in Nederland en kwam in deze regio tot voor kort alleen voor in het natuurgebied..


Lees verder 27 juli 2010   13 jaar oud

Archief