Natuurberichten

Pagina 1404 van 1529 - 15287 Resultaten

Rosse franjepoot close up

Sommige vogelsoorten zijn voor de duivel niet bang, zo blijkt uit een handtamme rosse franjepoot in Gelderland die heel veel bekijks trekt...


Lees verder 9 november 2009   14 jaar oud
kleine wintervlinder klein

De komende weken kunt u in uw eigen omgeving, soms letterlijk om de hoek, de kleine wintervlinder vinden. Deze nachtvlinder wordt pas actief als het koud is geweest en vliegt soms door tot ver in december of zelfs januari. ..


Lees verder 9 november 2009   14 jaar oud
Straatkool
Foto: Remko Andeweg

De stadse flora is rijk en zit vol verrassingen. In veel gevallen is daarbij een verband te leggen met de mens als intensieve gebruiker van die stad. Bij een vondst van kool in Rotterdam lijkt die link wel heel direct.. ..


Lees verder 8 november 2009   14 jaar oud
snoek

November is een goede maand om in de Nederlandse sloten op zoek te gaan naar vissen. Het slootwater is niet alleen erg helder op dit moment, maar ook kouder dan in de zomermaanden. En hoe kouder het water, hoe langzamer de vissen..


Lees verder 8 november 2009   14 jaar oud
Waterspitsmuis

Afgelopen weekend werden door vrijwilligers van de Zoogdiervereniging binnen 24 uur twee zeldzame waterspitsmuizen gevangen in het Drentsche Aa gebied. De zoogdieren zijn direct na controle weer vrijgelaten...


Lees verder 7 november 2009   14 jaar oud
Koolmees, www.ivnvechtplassen.org

Voor de meeste vogelaars breekt nu een rustigere tijd aan. De najaarstrek is zo goed als over en een deel van de wintergasten is gearriveerd. Toch is er juist nu een bijzonder fenomeen waar te nemen wat eigenlijk alleen bekend is..


Lees verder 7 november 2009   14 jaar oud
Konijn

Het gaat goed met de konijnen in onze heide- en stuifzandgebieden; na de dramatische achteruitgang van enkele jaren geleden zijn de aantallen het afgelopen jaar weer duidelijk toegenomen. Dat is goed voor de natuur, maar het heeft..


Lees verder 7 november 2009   14 jaar oud
Eenstijlige meidoorn bes, K.U. Leuven - Campus Kortrijk http://www.kuleuven-kortrijk.be/bioweb

De rode bessen van de meidoorn vallen aardig op in het grauwe herfstlandschap van dit moment. Met de regen en wind van afgelopen week hebben veel bomen en struiken hun blaadjes verloren. De bessen van de meidoorn zorgen voor een..


Lees verder 6 november 2009   14 jaar oud
Lepelaar, www.ivnvechtplassen.org

Op 5 november 2009 werd lepelaar Harrie door een jager in het Noord-Franse Gravelines Beach doodgeschoten. De jonge lepelaar was bezig met zijn najaarstrek naar het zuiden. Hij kon op deze trektocht nauwkeurig gevolgd worden omdat..


Lees verder 6 november 2009   14 jaar oud
Zwartwordende Cantharel 2
Cantharellus melanoxeros
Mw. M.J.C. van der vegte

Iedereen kent wel de dooiergele Cantharel. Een eetbare paddenstoel die veel liefhebbers kent en gemakkelijk te herkennen is. Het is dan ook opzienbarend dat in Gelderland een nieuwe soort Cantharel gevonden is...


Lees verder 6 november 2009   14 jaar oud

Archief