Natuurberichten
Pagina 1406 van 1448 - 14479 Resultaten

Nu de herfst in volle gang is, laten de eiken en beuken hun herfsttinten zien. De afgelopen dagen begonnen de waarnemingen bladverkleuring binnen te stromen bij de Natuurkalender. En het zal niet lang meer duren voor ook het einde..

Veel mensen, ook zij die dat normaal niet doen, maken in de vakantie in een ver buitenland foto’s van vlinders en libellen. Eenmaal weer thuis wil je eigenlijk een naam bij het beestje. Nu kan dat! ..

De temperatuur daalt, de wind waait een stuk harder en bij tijd en wijlen komt de regen met bakken uit de hemel zetten. Kortom, het is herfst. De vogels kunnen in deze periode best wat hulp gebruiken. Dus, steek de handen uit de..

De populatie konijnen in Nederland is weer zo goed als terug op het niveau van begin jaren negentig. De toenmalige populatie werd zwaar getroffen door de virusziekte RHD. Onderzoek van Zoogdiervereniging VZZ maakt duidelijk dat..

De ivoorboleet en de scherpe gele ridderzwam zijn weer terug in Nederland. De ivoorboleet was 40 jaar afwezig; de scherpe gele ridderzwam werd sinds 1987 niet meer in ons land gezien. Afgelopen september werden beide..

Oktober is traditioneel de lijstermaand. Dat wil zeggen dat er grote aantallen koperwieken, kramsvogels, merels en in mindere mate beflijsters te verwachten zijn. ..

Wie geïnteresseerd is in vleermuizen mag 25 oktober niet missen. Dan organiseert de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van Zoogdiervereniging VZZ de jaarlijkse VLEN-dag in Nijmegen...

Vorige week kwam er bij De Natuurkalender een waarneming van een krab binnen. Deze was gezien in het bos. Het bleek om de Chinese wolhandkrab te gaan. In de herfst trekt deze krabbensoort massaal naar de zee. En dat gebeurt over..

Het geraniumblauwtje is een jaar of 20 geleden vanuit Afrika op Mallorca terechtgekomen en inmiddels heeft hij heel Zuid Europa veroverd. Afgelopen zomer heeft dit blauwtje zich ook weer in Nederland voortgeplant...

Veel Nederlandse wateren zijn onder water met elkaar verbonden door een buis, ook wel duiker genoemd. Maken kleine waterdieren wel gebruik van deze donkere tunnels? Of zijn het obstakels waar ze niet doorheen kunnen komen? ..