Natuurberichten

Pagina 1406 van 1532 - 15316 Resultaten

Eetbare processagarnaal01

Processa garnalen vormen een kleine familie (Processidae) waarvan slechts vier soorten op de Nederlandse kust voorkomen. Het zijn voor onze kust allemaal zeldzame, tot zeer zeldzame soorten. Er is slechts één locatie in de..


Lees verder 13 november 2009   14 jaar oud
atalanta1-klein

De meeste dagvlinders zijn inmiddels in overwintering. Als het even mooi weer is zijn er nog wel vlinders te zien en de atalanta wordt nog het meest gemeld. ..


Lees verder 12 november 2009   14 jaar oud
Geel schorpioenmos, UW-Stevens Point Freckmann Herbarium, Use and reproduction of these photographs  is authorized for educational or other noncommercial purposes without prior permission but acknowledgement must be given to both the UW-Stevens Point Freckmann Herbarium and the photographer.  Use or reproduction of the photographs for commercial purposes is prohibited without prior written permission of the copyright holders. Please e-mail the Herbarium's webmaster ( mblack@wisc.edu ) for information.

In natuurgebied De Hel ten oosten van Veenendaal (UT) is tijdens planteninventarisaties het in Europa uiterst zeldzame geel schorpioenmos aangetroffen. De vondst sluit aan bij de recente ontdekking van andere bijzondere..


Lees verder 12 november 2009   14 jaar oud
RAVONdag

De landelijke themadag van stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 november 2009 in Nijmegen. De dag staat in het teken van exoten en de gloednieuwe atlas ‘De amfibieën..


Lees verder 12 november 2009   14 jaar oud
Lampionplant, GNU-licentie voor vrije documentatie

In het stedelijk gebied verwilderen veel plantensoorten. Eerst aangeplant in tuinen, breiden ze zich soms op eigen kracht ook daarbuiten uit. De lampionplant is zo’n tuinsoort die je soms ook in het wild aantreft. ..


Lees verder 11 november 2009   14 jaar oud
kleine zwaan, wikipedia, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 License

In de herfst komen duizenden kleine zwanen naar Nederland om te overwinteren. Hier aangekomen doen ze zich te goed aan de knolletjes van het schedefonteinkruid. Dit wordt echter steeds moeilijker doordat een toenemend aantal..


Lees verder 11 november 2009   14 jaar oud
Teek op huid

Door de regen en koude nachten van de afgelopen dagen neemt het aantal actieve teken sterk af. Toch worden nog steeds actieve teken aangetroffen. De vraag die veel gesteld wordt, is hoe teken bepalen in welke beesten ze zich..


Lees verder 10 november 2009   14 jaar oud
Plaagmier

Een nieuwe mierensoort heeft zich gevestigd in Nederland: Lasius neglectus, beter bekend onder de naam plaagmier. Het dier komt vrijwel uitsluitend in steden voor. Ze nestelen onder bakstenen en tegels, maar dringen ook huizen..


Lees verder 10 november 2009   14 jaar oud
cameraval legt Pallas eekhoorn vast

Minister Verburg gaat de handel en het bezit van de drie exotische eekhoornsoorten grijze eekhoorn, Pallas’ eekhoorn en Amerikaanse voseekhoorn verbieden. Deze drie eekhoorns kunnen een bedreiging vormen voor de inheemse rode..


Lees verder 10 november 2009   14 jaar oud
Rosse franjepoot close up

Sommige vogelsoorten zijn voor de duivel niet bang, zo blijkt uit een handtamme rosse franjepoot in Gelderland die heel veel bekijks trekt...


Lees verder 9 november 2009   14 jaar oud

Archief