Natuurberichten

Pagina 1444 van 1475 - 14743 Resultaten

Garnalenvisserij Tulp

Wie vakantie viert op Texel, kan zo een dagje de Waddenzee op met een garnalenschip. In de Waddenzee komen veel garnalen voor. Van oudsher wordt er op deze kreeftachtigen gevist in de Waddenzee. Dat gebeurt met een relatief..


Lees verder 17 augustus 2008   15 jaar oud
massaspons1

Op de Nederlandse kust komen circa 25 verschillende soorten sponzen voor. De zeer zeldzame massaspons wordt de laatste tijd steeds vaker waargenomen. ..


Lees verder 17 augustus 2008   15 jaar oud
witbandkruisbek

Er lijkt een invasie van witbandkruisbekken op komst. In Engeland zijn inmiddels de eerste exemplaren waargenomen van deze uit Noordoost-Europa afkomstige vogel. ..


Lees verder 16 augustus 2008   15 jaar oud
eikelmuizen

In Limburg zijn enkele nesten van jonge eikelmuizen gevonden. Dit is zeer bijzonder omdat kenners deze soort als bijna uitgestorven beschouwen. De Zoogdiervereniging VZZ ziet de vondst als een hoopgevend teken voor de muizensoort..


Lees verder 16 augustus 2008   15 jaar oud
vlierbessen

De eerste rijpe vruchten van de gewone vlier zijn inmiddels gesignaleerd. De verwachting is dat de vruchtrijping zich anderhalve week eerder zal voordoen dan vroeger het geval was...


Lees verder 15 augustus 2008   15 jaar oud
argusogen

Dit voorjaar leek de argusvlinder weer wat te herstellen van de sterke achteruitgang van de afgelopen jaren. Nu de zomergeneratie vliegt lijkt dat herstel zich voort te zetten, want deze graslandsoort wordt – vooral in het westen..


Lees verder 15 augustus 2008   15 jaar oud
vos in donkere stad

Onlangs werd door een werknemer van de Zoogdiervereniging VZZ een vos gezien in de bebouwde kom van Arnhem Noord. Rukt de vos op naar de stad?..


Lees verder 14 augustus 2008   15 jaar oud
wandelen klein1

De Vlinderstichting en het Pieterpad bestaan 25 jaar. Reden genoeg om het hele Pieterpad, van Pieterburen tot de Pietersberg, vlinderend te gaan wandelen. Dat gebeurt op 23 en 24 augustus en u kunt zich nog inschrijven voor een..


Lees verder 14 augustus 2008   15 jaar oud
Secundaire staart levendbarende hagedis

Een hagedis in nood kan zijn staart afwerpen. De staart is echter een kostbaar bezit en het afwerpen ervan wordt daarom alleen als laatste redmiddel ingezet. ..


Lees verder 13 augustus 2008   15 jaar oud
bloeiende-klimop-GNUF

Als letterlijke laatbloeier onder de planten is het vanaf nu weer tijd voor de klimop. Meldingen van de eerste bloeiende individuen worden deze week verwacht. ..


Lees verder 13 augustus 2008   15 jaar oud

Archief