Natuurberichten

Pagina 1612 van 1636 - 16354 Resultaten

Ambrosia Bloei

De hooikoortsplant alsemambrosia die zich de laatste jaren in Nederland lijkt uit te breiden is weer op diverse plaatsen aangetroffen. De planten hebben nog geen bloemen en produceren dus nog geen pollen. We verwachten dat, als de..


Lees verder 13 juli 2008   16 jaar oud
bont wild zwijntje

Jonge wilde zwijntjes hebben over het algemeen een streepjespatroon. Soms echter heeft een wild zwijntje niet de bekende streepjes maar bonte patronen die op een koeienvacht lijken. Bekijk de opnamen die medewerkers van de..


Lees verder 13 juli 2008   16 jaar oud
detail duinparelmoer

De duinparelmoervlinder is een zeldzame vlinder, maar als je de juiste plekken weet kun je er toch tientallen tegenkomen, zoals vorige week in een natte duinvallei op Schiermonnikoog...


Lees verder 12 juli 2008   16 jaar oud
Aanvoerderspad

Lang voordat Nederland massaal oranje kleurde voor het EK-voetbal, waren enkele padden al in oranjestemming. Dit voorjaar werd er tijdens het overzetten van padden bij Kootwijk een pad gevonden met een oranje armband. In..


Lees verder 11 juli 2008   16 jaar oud
Gierzwaluw
© Markus Varesvuo AGAMI
1275 x 971 px (322 kB)
Foto kan alleen worden gebruikt na toestemming van de fotograaf

Nog even en dan zijn ze weer vertrokken: de gierzwaluwen. In augustus gaan ze richting Afrika, om daar de winter door te brengen. Gooi voor die tijd dus nog even je hoofd omhoog, want wil je kennis maken met de gierzwaluw dan moet..


Lees verder 11 juli 2008   16 jaar oud
Bijvoet. Fotograaf: Arnold van Vliet

De komende weken gaat bijvoet bloeien. De eerste waarnemingen zijn gemeld bij de Natuurkalender, ook hebben het LUMC en het Elkerliek Ziekenhuis de allereerste pollen van dit jaar geteld. Bijvoet kan hooikoorts veroorzaken...


Lees verder 10 juli 2008   16 jaar oud
Vergraste heide Ruurlo

We kunnen er niet meer omheen: de hoge uitstoot van ammoniak is zonder twijfel slecht voor de natuur. Dat staat in een rapport van Alterra, onderdeel van Wageningen UR, waarin twintig jaar onderzoek naar het effect van ammoniak-..


Lees verder 10 juli 2008   16 jaar oud
veenhooibeestje klein

De afgelopen weken heeft het veenhooibeestje, een sterk bedreigde dagvlinder, enorm goed gevlogen in de paar vliegplaatsen die er nog zijn in Nederland. Honderden tot meer dan duizend zijn er geteld door de waarnemers van De..


Lees verder 9 juli 2008   16 jaar oud
Pimpelmees aan vetbol. This file is licensed under Creative Commons Attribution 2.0 License

Bij de natuurkalender kwam recent een volgend bericht binnen: ' Zolang ik vogels voer (zo'n 30 jaar) is het niet voorgekomen dat vogels in de maand juli in grote getale (spechten, boomklevers en mezen) behoefte hebben aan vet. Wij..


Lees verder 8 juli 2008   16 jaar oud
Dennenwolfsklauw wikipedia, Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation license, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. A copy of the license is included in the section entitled 'GNU Free Documentation license'.

Vrijwillige onderzoekers van Natuurmonumenten hebben in het Overijsselse natuurgebied De Wieden de dennenwolfsklauw ontdekt, een uiterst zeldzame plant. ..


Lees verder 8 juli 2008   16 jaar oud

Archief