Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Deel deze pagina

Pagina 11 van 13 - 130 Resultaten

Eén keer in het jaar eet een koe bewust een stukje vlees, namelijk de moederkoek van haar pasgeboren kalf. Tijdens het voorjaar bevallen veel van de runderen in natuurgebieden van hun kalveren. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe..


Lees verder 4 april 2013   8 jaar oud
Familiegroep Rode Geuzen

Runderen zijn dieren met een zeer hecht kuddeverband. Ze leven van nature in familiegroepen, volgens een matriarch systeem. Stieren hebben in deze groepen maar tot tweejarige leeftijd een rol, daarna verruilen zijn hun..


Lees verder 23 maart 2013   8 jaar oud

Natuurlijke begrazing is nog steeds een groeiend fenomeen. In steeds meer natuurgebieden loop je de kans oog in oog te komen te staan met half wilde runderen en paarden. Zo nam het aantal runderen bij FREE Nature in 2012 toe met..


Lees verder 21 februari 2013   8 jaar oud

Waar grote grazers leven ontstaan paadjes, zogenoemde wissels, waar tal van dieren zich over voortbewegen. Zo ook in het gebied de Hertenkamp bij het Kroondomein. Deze paadjes worden weer druk belopen door onder andere edelhert,..


Lees verder 7 februari 2013   8 jaar oud

In een bevroren landschap lijkt het er misschien op dat het drinkwater ineens buiten bereik is. De nadruk ligt hierbij op lijkt, want nog steeds krijgen de dieren gemakkelijk voldoende vocht binnen. Grazers helpen zelfs andere..


Lees verder 24 januari 2013   8 jaar oud

De winter wil dit jaar nog niet echt op gang komen. Behalve een koude week begin december liggen de temperaturen veel hoger dan gemiddeld. Toch worden de grote grazers goed in de gaten gehouden. Niet dat we ons direct zorgen..


Lees verder 10 januari 2013   9 jaar oud
Sociale groep konikpaarden

Al ruim 20 jaar zet FREE Nature zich in om runderen en paarden te verwilderen. Slechts een beperkt aantal rassen komt hiervoor in aanmerking en al deze rassen hebben van nature al een smalle genetische basis. Selectie van dieren..


Lees verder 28 december 2012   9 jaar oud
Koniks hengsten Gelderse Poort VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op woensdag 19 december vertrekt een groep van 27 koniks van FREE Nature richting de bergen in Spaans Cantabrië. Hier gaan ze leven in een unieke wildernis met tal van anderen wilde soorten...


Lees verder 19 december 2012   9 jaar oud

Waar gegeten wordt, wordt gepoept. En van deze mest profiteren weer tal van soorten. En misschien klinkt het wat gek, maar zelfs de manier van poepen kan van belang zijn. Onlangs is in de Millingerwaard op een oude koniklatrine..


Lees verder 13 december 2012   9 jaar oud

Tijdens een vangactie van de konikpaarden in het Geuzenbos bij Oostvoorne viel op dat de manen van de koniks vol zaten met plantenzaden. Het bleken zaden van veldhondstong te zijn. Hieruit blijkt dat Koniks bijdragen aan de..


Lees verder 29 november 2012   9 jaar oud

Archief