Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 13 van 13 - 130 Resultaten

Nu de schoolvakanties weer zijn begonnen zwerven tal van Nederlanders uit over binnen- en buitenland. En voor sommigen van hen geldt dat ze plotseling oog in oog komen te staan met wilde of wild levende dieren als zwijn, hert,..


Lees verder 12 juli 2012   10 jaar oud

FREE Nature brengt een speciale folder uit over natuurlijke begrazing. In natuurgebieden in Nederland lopen tegenwoordig tal van grote grazers en bovendien zijn er tal van begrazingsvormen, waaronder natuurlijke begrazing!..


Lees verder 15 juni 2012   10 jaar oud
Rode Geuzen opzoek naar gele plomp en waterlelie

Tijdens de kuddecontrole in natuurgebied de Diezemonding trof beheerder Tanja de Bode van FREE Nature de Rode Geuzen op een opmerkelijke plek aan, namelijk in de Franse Wielen. Zij stonden tot halverwege hun buik in het water...


Lees verder 14 juni 2012   10 jaar oud

Bij een succesvolle voortplanting in de natuur komt meer kijken dan het simpel werpen van jonge dieren. Als volwassen dier moet je zowel de kennis als lichamelijke eigenschappen hebben om te zorgen voor het nageslacht. Dit komt..


Lees verder 31 mei 2012   10 jaar oud
Schotse hooglander, kalfjes, roodbruin en blond.

Schotse hooglanders in de Nederlandse natuur zijn inmiddels een bekende verschijning. Dit roodbruin gekleurd ras komen we regelmatig tegen. Minder algemeen zijn de zwart gekleurde dieren en er is zelf een blonde variant. Onlangs..


Lees verder 17 mei 2012   10 jaar oud
Schotse hooglander, GNU-licentie voor vrije documentatie

Het voorjaar is volop aangebroken. Vogels als de gele kwikstaart zijn druk op zoek naar insecten voor hun jongen. Deze vinden ze onder andere tussen de poten van grote grazers als Schotse Hooglander, Galloway of Konik...


Lees verder 3 mei 2012   10 jaar oud
Matingerveld, Roeland Vermeulen

Moderne natuurontwikkeling vindt plaats in overleg met de omgeving. Een succesvolle formule, zo bleek in de natuurgebieden Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden. Vele avonden samen schetsen, tekenen en praten zorgden afgelopen..


Lees verder 19 april 2012   10 jaar oud

Grote delen van de graslanden rondom het Naardermeer zijn nat, soms zelf te nat. Van nature zouden grote grazers als wild rund ’s winters wegtrekken naar hogere gronden. Omdat deze natuurlijke trek hier niet mogelijk is helpen we..


Lees verder 22 maart 2012   10 jaar oud
Koniks in de vrij natuur

Op dit moment heerst er onder paarden van paardenhouders in Nederland het zogeheten Rhinovirus. We hoeven ons echter geen zorgen de maken over de vele koniks die we in tal van natuurgebieden tegen komen. De kans dat zij besmet..


Lees verder 6 maart 2012   10 jaar oud

Jaarlijkse wordt er veel moeite verricht om bestaande bossen te openen. Natuurlijke begrazing met koniks kan hier heel goed bij helpen. Nu het gras niet groeit is boombast een erg smakelijk tussendoortje. En een boom waarvan de..


Lees verder 23 februari 2012   10 jaar oud

Archief