Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Deel deze pagina

Pagina 2 van 13 - 130 Resultaten

Rode geuzen en konikpaarden in het Munnikenland

Het leefgebied van de Rode Geuzen en Konikpaarden in het Munnikenland is dit jaar uitgebreid van 100 naar maar liefst 230 hectare. De hoge uiterwaarden en ingepolderde landbouwgronden hebben plaatsgemaakt voor nevengeulen, een..


Lees verder 27 maart 2017   5 jaar oud

Hoe oud dieren in de natuur worden is van meerdere factoren afhankelijk. Eén daarvan is het gebit. Onlangs moesten we een oudere konik-merrie in laten slapen. Na afloop is haar gebit onderzocht waarbij duidelijk zichtbaar was dat..


Lees verder 27 februari 2017   5 jaar oud

Na inmiddels twee koude periodes deze winter vergaat het de meeste grote grazers van FREE Nature nog steeds goed deze winter. De beheerder kijkt goed naar de conditie van de dieren en weet zo precies wanneer wel of niet ingegrepen..


Lees verder 13 februari 2017   5 jaar oud

De meeste paarden en runderen gaan ’s winters de stal in. De runderen en koniks van FREE Nature blijven echter het hele jaar buiten. Toen er afgelopen periode een laagje sneeuw lag in de Klompenwaard, was goed te zien dat de..


Lees verder 16 januari 2017   5 jaar oud

Eind november namen de kuddebeheerders van FREE Nature iets opmerkelijks waar in de Maashorst. Meerdere wisenten stonden te eten van een groep paddenstoelen op een oude boomstobbe. Een dergelijk gedrag was nog niet eerder..


Lees verder 19 december 2016   5 jaar oud
Schotse Hooglanders bij NUON centrale Diemen

Sinds 1999 beheert FREE Nature in opdracht van de NUON enkele natuurgebieden ten westen van de Diemer elektriciteitscentrale. Hoewel de gebieden klein van stuk zijn, zijn ze rijk aan flora en fauna. Tijdens de..


Lees verder 7 december 2016   5 jaar oud

In de gebieden van FREE Nature worden ieder jaar kalveren en veulens geboren. Omdat terreinen niet evenredig meegroeien moeten er zo nu en dan dieren verplaatst worden. Voor de koniks van de Landtong Rozenburg is er een prachtige..


Lees verder 7 november 2016   5 jaar oud
Koniks met kaardenbol

De herfst is in volle gang, bomen verliezen hun bladeren en planten bereiden zich voor op de winter. Ook de grote grazers passen zich aan, ze trekken nu de ruigtes in op zoek naar najaarsvoedsel. Kruiden en struiken die eerder dit..


Lees verder 24 oktober 2016   5 jaar oud
konik lisdodde

Konikpaarden hebben in de natuur een gevarieerd menu tot hun beschikking. Bij het introduceren van dieren in een nieuw gebied is dat soms even omschakelen. De konikpaarden in de Noordwaard hebben sinds kort ontdekt dat lisdoddes..


Lees verder 26 september 2016   6 jaar oud

U kunt het niet gemist hebben, de warme dagen in eind augustus met regelmatig temperaturen boven de 30 graden. Niet alleen voor u erg warm, ook de grote grazers zoeken verkoeling in en rond het water. Voor sommige soorten grazers,..


Lees verder 30 augustus 2016   6 jaar oud

Archief